Potrivit Direcției Fiscale din cadrul Primăriei Timișoara, femeia a fost amendată în nenumărate rânduri pentru că a întreținut relații sexuale contracost.
Amenzile se prescriu în cinci ani, așa că anul acesta femeii îi vor fi șterse datoriile din 2011. Pe locul 2 în topul datornicilor la bugetul local, cu bani adunați din sancțiuni contravenționale, se numără o altă prostituată care a adunat amenzi în valoare de 651.565 de lei.
Potrivit reprezentanților Direcției Fiscale, amenzile obținute de prostituate, cerșetori sau călătorii frauduloși sunt cel mai greu de încasat.
„Sunt cel mai greu de încasat, acești oameni n-au servicii, n-au bunuri urmăribile, noi nu avem ce să luăm de la ei… Noi constatăm că sunt insolvabile, întocmim un proces verbal de insolvabilitate, trecem omul într-o evidență separată și urmărim vreme de 5 ani. În anul 5 se prescriu, amenzile primite în 2011 se dau la scădere în 2016”, a declarat, pentru Tion.ro, Adrian Bodo, șeful Direcției Fiscale.
Autoritățile locale susțin că întocmesc de fiecare dată și dosare pentru munca în folosul comunității, însă majoritatea celor sancționați prezintă certificate medicale că nu pot presta muncă în folosul comunității.
Anual, în bugetul local al Timișoarei se adună 10 – 11 milioane de lei din amenzi, cei mai mulți bani venind din amenzile de circulație.
Din 1 februarie 2014, în România prostituția nu se mai pedepsește cu închisoare, ci doar cu amendă. Pentru a dovedi însă că o persoană practică cea mai veche meserie din lume, polițiștii trebuie să o prindă în flagrant și apoi să demonstreze că aceasta își duce traiul doar din banii câștigați în acest fel. De cele mai multe ori, prostituatele scapă cu amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei, pe care de obicei nu le plătesc.