”Simţim uneori că trebuie să ne spunem clar opiniile cu privire la cazuri politice. Faptele în acest caz sunt lipsite de ambiguitate”, scrie în ediţia de joi revista.
”Preşedintele Statelor Unite a încercat să-şi folosească puterea politică pentru a forţa un lider străin să-l hărţuiască şi discrediteze” pe unul dintre opozanţii săi politici, Joe Biden.
”Aceasta nu este doar o încălcare a Constituţiei. Şi mai grav este faptul că acesta este un lucru profund imoral”, subliniază revista.
Donald Trump se bucură de o popularitate solidă în rândul creştinilor evaghelişti albi. Însă, potrivit unui sondaj realizat ede Fox News, cota acestuia a scăzut de la 81% la alegerea sa în 2016 la aproape 70% în prezent.
Preşedintele ”a recunoscut el însuşi acţiuni imorale în afaceri şi în relaţia sa cu femeile, lucru de care este mândru”, i se reproşează în editorial. ”Numai fluxul pe Twitter, cu seria lui obişnuită de deformări, minciuni şi calomnii este un exemplu aproape perfect al unei fiinţe omeneşti care este pierdută moral şi confuză”, scrie revista.
Christianity Today consideră că audierile în Congrs care au condus la inculparea lui Donald Trump de către Camera reprezentanţilor miercuri ”au scos în evidenţă faliile morale ale preşedintelui, în văzul şi cunoaşterea tuturora”.
”Susţinătorii evanghelişti ai lui Trump evocă numirile pe care el le-a făcut la Curtea Supremă, apărarea sa a libertăţilor religioase şi gestonarea sa a economiei, între alte lucruri, drept tot atâtea succese pentru a-şi justifica susţinerea faţă de preşedinte”, scrie revista. Însă ”noi credem că audierile au făcut absolut clar (…) faptul că preşedintele Trump a abuzat de autoritatea sa în interesul său personal şi şi-a trădat jurământul constituţional”, consideră publicaţia.
”Faptul că el ar trebui destituit, în opinia noastră, nu ţine de loialităţi de partid, ci de loialitatea faţă de creatroul celor zece porunci”, subliniază Christianity Today.