O româncă a trăit coșmarul vieții în vacanța din Grecia, după ce i-a fost spartă mașina în parcarea unui supermarket. Se pare că hoții i-au luat toate bunurile. Pe grupul de Facebook unde a fost făcută postarea, mai mulți oameni au spus că spargerile de mașini au devenit un fenomen în Grecia.
Citește și: Risc de incendiu în Salonic şi Halkidiki. Avertisment de ultimă oră pentru turişti
„Nu credeam că voi posta așa ceva vreodată. În jurul prânzului, în drum spre cazare, am oprit până la Lidl pentru a cumpăra niște apă, timp în care ne-a fost spartă mașina și ne-au fost furate absolut toate bunurile din mașină (țin să menționez că am fost plecați fix 5 minute).
Aș vrea să trag un semnal de alarmă prin această postare, noi nu am știut de aceste aspecte, nu am văzut postări despre acest subiect, poate dacă am fi știut, lucrurile ar fi stat altfel.
Aveți mare grijă la supermarketuri și mall-uri, se pare că sunt jafuri de genul în fiecare zi, numai că, din câte am înțeles, lumea nu raportează. Poliția nu este de mare ajutor, nu vorbesc engleză și nici nu sunt prea interesați să ajute”, a scris femeia pe grupul de Facebook Forum Halkidiki.
„M-am săturat să tot văd cazuri de spargere, chiar așa s-a ajuns, chiar trebuie să ocolim Grecia?! Plus că nu se rezolva nimic”, a fost reacția unui alt utilizator de pe grup.
Possidi este un loc turistic special construit, „ascuns” în dealuri înalte și verdeață, iar Capul Possidi este plaja cu același nume care atrage mii de turiști în fiecare an. Possidi este un sat frumos, transformat acum într-o staţiune cochetă. Se află pe braţul Kassandra, la 102 km de Salonic. De asemenea, se află la 70 km sud de Poligiros, capitala peninsulei Halkidiki.
Din cauza mareelor, forma acestei plaje se schimbă și este mereu diferită. Uneori, extrema sa dreaptă „se scufundă” în mare și nu este vizibilă, iar uneori „iese la suprafață”, dar într-o formă diferită decât înainte. Plaja este îngustă și lungă și se întinde până la faimosul cap sau mal de nisip care pătrunde adânc în mare.
Copiii sunt deosebit de încântați de nisipul fin al acestei plaje și de mica adâncime a apei. Pe o parte a plajei există un far înalt, ce datează din 1864, care este simbolul staţiunii. Se spune că în momentul în care s-a construit farul a ajuns marea la el, dar între timp marea s-a retras foarte mult, așa că acum este o distanţă de aproape un kilometru de la far până la capătul plajei. În apropierea farului se află rămășițele unui templu dedicat lui Poseidon, vechiul zeu al mării. (Vezi AICI imagini)