Kaira, pe numele său real, Anca Petianu, este originară din Pașcani, județul Iași. În august 2022, tânăra a adoptat o lupoaică, Elza, de care se ocupă până în ziua de astăzi.
Lupoaica trăiește în Sanctuarul Libearty Zărnești, iar artista româncă plătește lunar câteva sute de euro pentru îngrijirea sa.
Dacă mulți nu știu, Kaira este cântăreață, iar de-a lungul timpului a avut colaborări cu artiști de seamă din țară, cum ar fi Delia Matache și Elena Gheorghe.
Mai mult decât atât, Kaira face și vlog și este foarte populară și pe TikTok, unde clipurile sale strâng sute de mii de vizualizării și zeci de mii de aprecieri.
Tânăra iubește foarte mult animalele, are doi căței, iar de aproape doi ani a ales să aibă grijă și de o lupoaică.
Chiar dacă animalul sălbatic nu a putut să vină cu ea acasă, tânăra plătește lunar câteva sute de euro către Sanctuarul Libearty Zărnești, acolo unde viețuiește Elza.
În cadrul Sanctuarului Libearty Zărnești trăiesc urși, lupi, căprioare și alte animale sălbatice care pot fi adoptate simbolic și ajutate să trăiască într-un mediu asemănător cu cel natural.
Astfel că, oamenii care doresc să adopte un urs trebuie să plătească lunar câte 600 de euro.
Kaira îi sfătuieşte şi pe alţii să adopte animalele sălbatice din Sanctuarul Libearty Zărnești.
Pentru o adopţie simplă, caz în care animalul poate fi adoptat de mai multe persoane, se plăteşte o taxă lunară de 5 euro, în timp ce pentru adopţia exclusivă este de 600 de euro.
În schimbul acestei sume, „părintele adoptiv” primeşte informaţii despre starea de sănătate a animalului şi imagini cu el.
„Cei de la sanctuar au făcut posibilă această adopție chiar și online. Am fost acolo, la acel sanctuar, și am văzut cu ochii mei ce se întâmplă, am văzut cât de multă grijă au oamenii respectivi de aceste animale și, totodată, partea tristă, am văzut și faptul că traumele acelor animale sunt reale. Sunt animale care sunt salvate din captivitate și readuse într-un mediu cât se poate de natural și lăsate cât se poate de liber.
Am văzut cu ochii mei stresul acelor animale, stres și traume, precum trauma cuștii, cu urși care pur și simplu se plimbau într-un cerc vicios, nereușind să iasă din perimetrul cuștii mentale în care au fost sau urși care și-au pierdut vederea, urși care au fost exploatați, dar și multe alte animale, precum lupoaica Elza, pe care am adoptat-o eu, căprioare și alte animale.
Te-ar putea interesa și Premieră absolută în România. A nimerit ursul Brăila, s-a emis Ro Alert
Puteți adopta un animal, lucru care vine la pachet cu o donație, pentru a-i ajuta pe cei de acolo să se ocupe, în continuare, de aceste animale. Puteți face și donații simple. Eu deja am făcut acest lucru, și adopția, și donația, vreau să găsesc modalității în care să mă implic și mai mult, deoarece vibrez foarte mult cu acest lucru”, a transmis tânăra din Paşcani, care în urmă cu doi ani a adoptat o lupoaică.