„Originară din România, doamna Crețu are o experiență de peste 20 de ani la Avon în diverse funcții de conducere, cel mai recent în postul de vicepreședinte al grupului și director general pentru regiunea Europa Centrală, responsabil pe 18 țări. Înainte de asta, ea a condus cu succes clusterele din Europa de Est și Africa/Orientul Mijlociu. Ea are o pasiune pentru Avon, pentru angajații, reprezentanții și clienții săi. Pe lângă abilitățile sale de management recunoscute, perspectiva internațională și experiența din industrie, ea a fost profund implicată în demersul Avon pentru emanciparea economică a femeilor. Toate acestea vor fi active importante pentru a duce înainte Avon și Natura”, spune grupul brazilian Natura, care a achiziționat recent brandul Avon, citat de AP.
Angela Crețu îl înlocuiește la conducerea Avon pe Jan Zijderveld, care a ocupat funcția de director general al brandului cu sediul în Londra în ultimii doi ani. Crețu îl are ca șef ierarhic pe Roberto Marques, care a fost numit vineri șef al consiliului de administrație al grupului brazilian.
Angela Crețu a studiat la Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE) în perioada 1992-1997. Ea mai are un master la London Business School efectuat în perioada 2006-2007 pe teme de programe de dezvoltare accelerată.
Preluarea Avon de către Natura, finalizată la începutul lunii ianuarie, creează al patrulea cel mai mare grup de cosmetice și produse de înfrumusețare din lume. Din grupul cu venituri de peste 13 miliarde de dolari fac parte acum brandurile Avon, The Body Shop, Natura și Aesop.
Grupul Natura a anunțat în luna mai 2019 că a ajuns la un acord pentru preluarea a 76% din Avon printr-un transfer de acțiuni ce a evaluat compania la 2 miliarde de dolari. Achiziția a venit în contextul în care Avon se chinuie să-și modernizeze modelul de business door-to-door în era internetului.
Avon și Natura au 3.000 de magazine și peste 40.000 de angajați la nivel mondial.