O româncă de 24 de ani, pe nume , Adela M, din Someș Odorhei, a fost găsită moartă într-o cameră de hotel din Londra, Marea Britanie.
Poliția britanică a informat autoritățile române cu privire la acest caz, insă nu au dezvăluit cauzele decesului.
Tânăra se stabilise de câțiva ani în Marea Britanie, iar familia ei era destul de cunoscută în comunitate, deoarece mama femeii este consilier local din partea PMP.
Una dintre pritenele Adelei M, tânăra care a murit la doar 24 de ani, a postat un mesaj sfâșietor de adio pe rețelele de socializare.
„Dumnezeu te-a vrut la el! Noi te-am fi vrut aici! Să mă ierți că am plecat de lângă tine, să mă ierți că te-am certat, că nu te-am ascultat când trebuia! Ești sora mea din altă mamă, ai fost familia mea! Iartă-mă ca nu am stat lângă tine… Azi erai aici cu noi Ela! Te iubesc și te voi iubi mereu! Îmi e greu să cred că te voi conduce pe ultimul drum! Drum lin spre îngeri frumoasa mea!”, a scris o prietena a tinerei, pe Facebook, relatează ProTV.
O româncă aflată în Afganistan, Daniela Onofrei, a făcut dezvăluiri despre situaţia din Aeroportul din Kabul, unde a blocată împreună cu alţi peste 30 de români.
Potrivit Danielei Onofrei, toţi lucrau pentru companii care deserveau Aeroportul din capitala afgană, aflată acum în mâinile talibanilor. Securitatea pe aeroport este asigurată de britanici, americani şi turci.
“Aveam avioane alocate, asteptăm să fim evacuaţi în siguranţă. Toţi românii se află în baza militară”, a declarat Daniela Onofrei pentru Europa FM.
Românca spune că NATO vrea să evacueze de pe Aeroportul din Kabul şi civilii afgani cu care a lucrat în ultimii ani.
Ea a vorbit şi de momentul în care civili afgani, care încercau să fugă din ţară, au căzut dintr-un avion care tocmai decolase de pe aeroport.
În Afganistan se află în acest moment 35 de cetățeni români, în principal personal de securitate angajat de Misiunea ONU de Asistenţă în această ţară, UNAMA, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.
Potrivit MAE, la nivelul Ambasadei României la Islamabad, care asigură reprezentarea ţării noastre în relaţia cu Afganistanul, îşi înregistraseră prezenţa 60 de cetăţeni români cu activităţi în Afganistan. Aceştia sunt angajaţi ai delegaţiei UE în această ţară, ai UNAMA, respectiv ai unei companii de securitate şi unui ONG.
La momentul accelerării deteriorării situaţiei de securitate, o parte dintre aceşti cetăţeni români părăsiseră deja teritoriul afgan pentru efectuarea concediului de odihnă. De asemenea, 11 cetăţeni români, angajaţi ai Delegaţiei UE în Afganistan, au fost recent evacuaţi, aceştia aflându-se în acest moment la Doha şi urmând a-şi continua călătoria spre România imediat ce vor fi îndeplinite toate procedurile specifice.
Celula de criză interinstituţională a menţinut şi menţine legătura cu românii din Afganistan. „MAE şi celelalte instituţii care fac parte din Celula de criză interinstituţională vor acorda tot sprijinul misiunii Forţelor Aeriene Române, dispusă de preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la propunerea domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministrul României, pentru evacuarea de pe Aeroportul din Kabul a cetăţenilor români aflaţi încă pe teritoriul statului afgan”, mai transmite MAE.