O româncă stabilită în Elveția arată ce se poate cumpăra acolo cu 250 de lei. A umplut tot coșul de cumpărături: „Toată lumea spunea că o să fie o țară extrem de scumpă”

Odată cu creșterea prețurilor la alimente, tot mai mulți români încep să compare prețurile dintre România și occident și constată că diferența nu este așa de mare. Acesta este și cazul Andei Rotta, o româncă stabilită în Elveția. Ea a reușit să facă foarte multe cumpărături la prețuri asemănătoare cu România.
Mircea Filipescu
19 sept. 2024, 12:47
O româncă stabilită în Elveția arată ce se poate cumpăra acolo cu 250 de lei. A umplut tot coșul de cumpărături: „Toată lumea spunea că o să fie o țară extrem de scumpă”

Anda Rotta, româncă stabilită în Elveția, a postat un videoclip pe rețelele de socializare în care arată ce a reușit să cumpere cu 250 de lei. Compararea prețurilor la supermarket din România cu cele din occident a început să devină un trend în spațiul online, lucru datorat creșterii tot mai mare a prețurilor din România.

Anda este stabilită în Elveția, una dintre cele mai scumpe țări ale lumii. Ea a postat un videoclip care a devenit viral pe platforma TikTok, în care le prezintă oamenilor din spațiul online prețurile alimentelor pe care le-a achiziționat. De asemenea, ea compară aceste prețuri cu România.

Ce a reușit să cumpere de 250 de lei în Elveția

Tânăra a remarcat surprinsă că prețurile de acolo sunt asemănătoare cu cele de la noi, în condițiile în care salariul mediu anual din Elveția este în jurul a 60.000 de coroane elvețiene (CHF), echivalentul a 63.000 euro, deci peste 5.000 de euro lunar.

Citește și : Două familii de români au terorizat locuitorii unui oraș din Spania. S-au bătut pe străzi cu bâte, săbii și cuțite

Acest lucru îi nemulțumește pe români, al căror salariu mediu net lunar pe economie este de doar 5242 de lei, conform Institutului Național de Statistică.

„Haideți să vedem ce cumpărături am făcut în Elveţia pentru 50 de franci, care sunt aproximativ 250 de lei. Când am venit aici, toată lumea spunea că o să fie o țară extrem de scumpă și așteptările mele au fost cumva foarte negativiste. Au fost foarte pesimiste”, a spus românca.

@andanciu9Ieftin/scump? Eu am fost placut surprinsa dupa toate povestiile horror pe care le-am auzit.

♬ original sound – Anda Rotta

Anda și-a cumpărat multe fructe și legume, însă și smântână sau bacon.

„Și acum o să vedem cam de 250 de lei ce cumpărături am făcut. Mie, sincer, la majoritatea lucrurilor, prețurile nu mi s-au părut atât de departe de România. Eu am luat de la legume și fructe cam cele mai scumpe chestii, pentru că le-am luat pe toate ambalate. A fost prima dată când am mers la supermarketul ăla și nu eram foarte familiară, așa că am zis că le-am luat de direct ambalate ca să mă duc la self-scanner.

Citește și : Un pensionar britanic de 67 de ani era să moară după ce a trecut munții pentru o halbă de bere gratis. Acesta a fost găsit în viață, după o săptămână

Astea sunt 500 de grame de smochine, 250 de grame de zmeurică. Ador zmeurica. 300 de grame de ciuperci champignon. Două pungi din astea de usturoi, pentru că fac supă cremă de usturoi astăzi. Am mai luat acești ardei. Nişte piersicuțe din astea plate.

Astea au fost jumătate de kilogram, 1,85 de franci. Apoi 200 de grame de morcovei din ăştia micuți, baby carrots. La unt m-am uitat specific, pentru că țin minte că în România mi se părea că e foarte scump și a fost 4,50 franci, deci echivalentul a 22 de lei. Trei smântânele de gătit, busuioc prospăt şi bacon”, a spus Anda Rotta.

În plus, aceasta și-a achiziționat și sare de mare, pe care a plătit aproximativ 15 lei, preț care i s-a părut destul de ridicat. Elveția este o țară care deține monopol asupra producției de sare, iar aceștia nu importă deloc sare.

„Şi ceea ce mi s-a părut mie cel mai scump faţă de România, sarea de mare care a fost 2,50 fraci. Aproape 15 lei, ceea ce mie mi s-a părut foarte mult. Şi 1,5 kg de cartofi. Cam toate astea au fost undeva la 200 – 250 de lei. Eu am rămas cumva plăcut surprinsă pentru că eram foarte speriată să merg la cumpărături aici”, a mai spus tânăra, pe TikTok.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Elena Udrea e în culmea fericirii! Anunț minunat despre ieșirea din închisoare
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore