Oricât de fantezist ar părea afacerea cu nemurirea, există oamenii care s-au lăsat convinşi că pot învia, scrie tvr.ro. Crionautii cred că, dacă corpul le va fi congelat la temperaturi joase, imediat după moarte, vor putea fi înviaţi imediat ce ştiinţa va fi suficient de avansată pentru a-i reanima sau eventual vindeca de bolile care le-au adus moartea. Din păcate criogenia este în faza de pionerat, deşi primele experienţe au fost făcute la început de secol. Procesul de criogenie costă între 30.000 şi 120.000 de dolari. O astfel de sumă a plătit şi scriitoarea chineză Du Hong.
Citeşte şi Locul incredibil în care a fost găsit un copil dispărut de zece ani
În luna mai a acestui an, Du Hong a murit la vârstă de 61 de ani, victimă a cancerului de pancreas. Conform dorinţei ei, creierul său a fost scos şi păstrat în azot, la temperaturi de -196 ° C. Pentru moment, doar acest lucru este posibil de făcut. Actul de „a aduce din nou ceva la viaţă,” este în prezent mult peste capacitatea umană. ” Medicina are încă probleme cu transplantul de organe şi conservarea lor. Ar fi prematur să vorbim de posibilitatea reinvierii unei persoane”, spune Zheng Congyi, professor la Universitatea Wuhan, din China.
Cazul lui Du Hong este foarte delicat şi se confruntă cu o întrebare etică dificilă, deoarece numai creierul ei a fost îngheţat, nu şi restul corpului. Aşadar, în cazul în care procesul de „reînviere” poate fi efectuat într-o zi, creierul acesteia ar trebui „implementat” într-un alt corp.
O altă preocupare majoră în cazul în care metoda va funcţiona în viitor, sunt consecinţele sociale. Oameni bogaţi, de exemplu, ar putea cumpără vieţile oamenilor săraci. Dar, conform lui Lu Chen, Hong fiica vitregă a scriitoarei, obiectivul principal al acesteia a fost dorinţa să contribuie la cercetarea ştiinţifică, oferind oamenilor de ştiinţă şansa de a transformă teoria în realitate.
Creierul uman dispune de 86 de miliarde de neuroni. Aceştia însă nu sunt suficienţi pentru a reactiva un organ după congelare.
Prima asociaţie ştiinţifică ce s-a dedicat studiului criogeniei a fost înfiinţată în anul 1963, în SUA de către profesorul Robert Ettinger. În anul 1967, la scurt timp de la înfiinţarea asociaţiei, a avut loc prima aplicaţie experimentală, adică a fost îngheţat pentru prima dată un om.