Oamenii care locuiesc în apropierea antenei unui operator de telefonie mobilă cu formă ciudată au acţionat deja în judecată compania. Ei au apelat şi la Primăria Târgu-Jiu cu privire la anularea autorizaţiei de construcţie şi demolarea antenei. Sunt 42 de locuinţe care se află pe aria staţiei.
„Acest releu este de forma unui brad, care este foarte realist executat. A apărut în urmă cu un an în preajma Sărbătorilor de Iarnă şi nu ne-am dat prea bine seama ce este. Am crezut că e un brad ornamental până când am văzut o luminiţă roşie în vârf. Ne-am interesat şi am aflat că este vorba de o staţie GSM. Nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord cu amplasarea. Pe autorizaţia de construcţie scrie staţie mobilă GSM, care în traducere înseamnă telefonul mobil, pe când construcţia aceasta este fixă. Am acţionat în instanţă pentru desfiinţarea construcţiei. Eu nu am mai văzut aşa ceva până acum. Au făcut acest brad ca să ascundă ceva. Probabil că este de o putere mult mai mare decât limita admisă”, a declarat revoltat Dan Dobrotă, profesor la Universitatea Constantin Brâncuşi.
Locuinţa lui Alin Hulea,în vârstă de 42 de ani, care este asistent medical, se află cel mai aproape de „staţia-brad”.
„Încă nu m-am mutat în casă, dar intenţionez ca în scurt timp să locuiesc aici, dar îmi este frică pentru că am un copil de doi ani şi mă tem pentru sănătatea lui. Normal că undele electromagnetice sunt periculoase pentru sănătatea oamenilor. Nu m-a întrebat nimeni nimic. Eu când am obţinut autorizaţia de construcţie pentru casă am fost nevoit să cer acordul vecinilor”, declară acesta.
Procesul se află pe rolul Tribunalului Gorj la secţia de contencios administrativ. Orange a făcut o cerere în care se specifică „termenul de staţie de telefonie fixă”, iar în autorizaţie „staţie de telefonie mobilă”. Reprezentanţii companiei de telefonie mobilă susţin că locuitorii nu au de ce să se teamă pentru că nu au nicio legătură cu antena, iar aceasta nu s-a dovedit să fie periculoasă scrie adevarul.ro.