O stațiune de schi din Ucraina, aflată la 350 de kilometri de Iași, atrage tot mai mulți români datorită prețurilor mici și condițiilor la nivel de Turcia. Românii care s-au strâns cu miile pe grupuri de Facebook fac liste pentru a ajunge în Bukovel.
Turiștii au lăudat prețurile mici la cazare și la restaurantele și spun că condițiile de ședere sunt pentru toată lumea. În plus, pârtiile sunt bine amenajate și au o mulțime de facilități. Zona e destul de liniștită, spun ei, cu toate că din când în când se mai aud alarme.
Citește și Românii plătesc încă facturi uriaşe la energie. Guvernul analizează schimbarea schemei de plafonare
Peste 5.000 de persoane s-au strâns pe grupuri de Facebook și spun că vor să ajungă în Bukovel. Mulți și-au împărtășit experiențele.
„Valul de doritori s-a pornit după 25 decembrie. Mai întâi erau sceptici, dar acum sunt din ce în ce mai mulţi. Un vârf al cererilor s-a înregistrat în perioada 3 – 15 ianuarie, iar dintre cei care ne-au solicitat vacanţe în Bukovel cam 20% sunt români şi 80% sunt moldoveni. Cât de sigur e? După noroc, din start, noi nici nu am avut ofertă. Noi îi sfătuim să aleagă alte staţiuni, nu pe cea din Ucraina, de asta nici nu avem oferte pentru Ucraina. Dar, dacă insistă, îi ajutăm”, a spus Ion Curmei, un antreprenor în turism din Iași.
”Prețurile sunt de două ori mai mici decât în România, pârtiile sunt mai bune decât în România. Ski-pass-ul e cam la jumătate din cât e în România, iar preţul pentru cazare şi masă pentru o vacanţă de trei zile la un hotel de 4-5 stele e cam de 150 de euro. Şi, în plus, când se întorc de acolo povestesc de parcă ar fi făcut un act de eroism”, explică expertul în turism.
Românii compară serviciile din Bukovel cu cele din Turcia și spun că, deși e în război, Ucraina are oferte de vacanțe foarte bune.
„Sincer, nu ştiam că în aceste zile vin oameni din străinătate în staţiunile ucrainene. Mi se pare ciudat, nu m-aş duce niciod2ată în vacanţă într-o ţară care este în război. Nu cunosc nici măcar o singură persoană care să fi mers în vacanţă în Ucraina. Mi se pare o idee foarte ciudată, pe timp de război. Aş zice că nu poţi calcula riscul real… Deşi probabil că zona este destul de sigură, tot se poate ajunge la unele rezultate proaste”, a spus Iryna, o refugiată din Iași.