Potrivit avocaţilor, pasajul lipsă rostit de Stoia este: „Cam aşa funcţionează. Adică afacerea trebuie să fie suficient de interesantă ca să-i… eu personal nu… cum să zic, mă ştiu cu Boc de pe vremea când era primar, dar nu ne-am bătut pe burtă niciodată, să mă duc la el să-i spun, mă Emile, ajută şi tu pe prietenul meu„.
Stoia: Înţeleg, de asta încerc să-ţi spun, ca să ajungi acolo în preajma lu’ number one trebuie să ajungi prin nişte oameni care au şi ei anumite valori, înţelegi? Şi ăsta vine şi spune, ce-mi iese mie la afacerea asta? O sută de mii? Sau 50 mii, cum zici tu? Păi pentru 50 mii nu mă dau jos din pat, frate.
Bold: Da.
Stoia: Cam aşa funcţionează. Adică afacerea trebuie să fie suficient de interesantă ca să-i..eu personal nu…cum să zic mă ştiu cu Boc de pe vremea când era primar, dar nu ne-am bătut pe burtă niciodată să mă duc la el să-i spun, mă Emile, ajută şi tu pe prietenul meu.
Bold: Dar normal, e normal. Deci nu e pe ochi frumoşi.
Avocaţii lui Stoia afirmă că procurorii folosesc interceptarea telefonică şi pentru a-l trimite în judecată pe Stoia şi pentru a-l aresta pentru că se pregătea să comită noi infracţiuni.
„Precizăm că domnul Stoia a fost arestat la aceeaşi oră la care Bold Bujorel se autodenunţa la sediul DNA. Unul dintre motivele de arestare a fost şi faptul că, în opinia DNA, domnul Stoia «se pregătea» să comită noi infracţiuni şi ca probă este furnizată aceeaşi interceptare, devenită celebră. Nu se poate ca aceeaşi discuţie să fie apreciată în acelaşi timp ca fiind şi act de pregătire, dar şi faptă de trafic de influenţă consumată. De acum încolo cei care vor dori să facă o analiză a faptelor vor avea la dispoziţie elementele esenţiale şi corecte ale acestui dosar, evitându-se astfel o preluare trunchiată a faptelor în mass-media”, arată avocaţii lui Stoia.
Conform rechizitoriului întocmit de DNA în dosarul în care omul de afaceri Călin Stoia a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, într-una dintre convorbirile purtate de Stoia şi omul de afaceri din Vâlcea Ion Bujorel Bold se spune că pentru a interveni pe lângă „number one” de la Guvern costul este întotdeauna de zece la sută.
La rândul său, avocatul lui Stoia, Sergiu Bogdan, spunea că singurele probe din dosar sunt o interceptare telefonică a unei convorbiri dintre Călin Stoia şi Ion Bujorel Bold, o declaraţie de martor din partea lui Marian Lepădatu, om de afaceri din Vrancea, şi autodenunţul pe care l-ar fi dat Bold în noaptea în care au fost arestaţi Călin Stoia şi Sorin Apostu.
De asemenea, avocatul Sergiu Bogdan spunea că acea interceptare este interpretată de procurori, întrucât lipsesc pasaje din ea, în care Călin Stoia spune că nu poate rezolva deblocarea de fonduri guvernamentale şi că, deşi îl cunoaşte pe premierul Emil Boc de pe vremea când acesta din urmă era primar, nu se „bate pe burtă” cu el.
Întrebat cine este „number one” la care făcea referire clientul său în interceptare, avocatul afirma că este vorba despre Emil Boc.
„În acel dosar, aşa cum am susţinut şi data trecută, nu vreau să mai pun o bombă, este aceeaşi afirmaţie. Apare domnul Boc, că nu poate să intervină în niciun fel, apare în sensul că nu este implicat în niciun fel şi că nu-l cunoaşte şi că nu a avut relaţii în sensul ăsta. Domnul Boc este acel «number one» la care se face referire”, declara, miercuri, avocatul Sergiu Bogdan.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj l-au trimis în judecată pe Călin Stoia într-un nou dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, informa, miercuri, DNA.