Fluorura este o otravă într-atât de puternică încât să poată ucide un copil de 5 kg cu o singură doză de doar 0,3 mg, iar un adult de 50 de kg, cu o doză de 1,5 mg, potrivit dr. John Yiamouyiannis.
Contrar miturilor populare, fluorura nu protejează de fapt smalţul dentar. Mai multe studii au descoperit că fluorura provoacă de fapt fluoroză dentară, defecte congenitale, leziuni cerebrale şi osteoporoză.
Acum câţiva ani, două întâmplări din India au arătat că adăugarea fluorului la apă poate provoca handicapuri grave la copii. Jumătate din populaţia satului Gaudiyan din India are deformaţii osoase, probleme dobândite în urmă consumului de apă fluorurată. Toţi copiii care beau această apă suferă deformaţii grave, potrivit secretele.com.
Potrivit neurologului Amit Shukla, motivul din spatele acestor deficienţe şi deformări constă în faptul că excesul de fluor din apa potabilă inhibă absorbţia calciului biodisponibil în organism.
Un document intitulat „Dovezi privind carcinogenitatea fluorurilor şi a sărurilor lor” a fost publicat recent în Oficiul de evaluare a riscului pentru sănătatea mediului (OEHHA) din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului din California, cu scopul de a atrage atenţia asupra numeroaselor probleme de sănătate cauzate de ingestia fluorului.
Aşa cum indică raportul OEHHA, „există dovezi clare că fluorura se absoarbe în oase şi stimulează diviziunea celulară a osteoblastelor [celule osoase]„, ceea ce întăreşte ideea că fluorul este o posibilă cauză a cancerului osos. De asemenea, raportul observă că fluorura induce „schimbări genetice care duc la activităţi maligne şi un răspuns imunitar exacerbat, ceea ce creşte riscul de apariţie a osteosarcoamelor„.
Numeroase studii efectuate de dr. Dean Burk, fostul şef al Secţiei de citochemie a Institutului Naţional de Cancer din SUA, au corelat expunerea la fluor cu apariţia cancerului. Una dintre cercetările sale, care datează din 1977, a concluzionat că ingestia de fluoruri a contribuit la dezvoltarea de tumori foliculare tiroidiene la şoareci. Dr. Burk a mai constatat că fluorul este de fapt cel mai prolific cancerigen la om.
Citeşte şi Alimente cauzatoare de cancer. Află ce trebuie să ocoleşti