Decizia de a se muta din București în Cluj a venit dintr-un sentiment profund de sufocare. Tânăra a simțit că viața în capitală devine din ce în ce mai stresantă, iar zgomotul și aglomerația o apăsau. Prietenii săi din Cluj i-au vorbit despre un oraș curat, prietenos și vibrant, iar aceste descrieri au stârnit curiozitatea ei. După câteva vizite, a decis să facă pasul cel mare și să se mute.
După trei ani de viață în Cluj, ea recunoaște că principalul motiv care o determină să rămână este iubitul său. În ciuda sentimentului de confort pe care îl simte alături de acesta, tânăra nu poate ignora nostalgia față de București și afirmă că de fiecare dată când vizitează capitala, simte cum reînvie.
Pe o platformă de socializare, tânăra a scris că în comparație cu București, care oferă o diversitate culturală și de activități ce par să nu se termine niciodată, Clujul i se pare un loc mai mic, care nu mai ascunde surprize.
„Orașul: mi-a rămas mic. Sunt o persoană căreia îi place super mult să meargă pe jos. M-am săturat să mă plimb în fiecare zi în aceleași locuri. Am învățat orașul pe de rost de la un capăt la altul. Centrul Vechi îl faci în 15 minute pe jos. În București, pot face lejer 20.000 de pași și nici măcar să nu părăsesc un sector. Simt că am făcut tot ce era de făcut în Cluj, în schimb, după 20 și ceva de ani de locuit în București, încă descopăr locuri noi”, a scris tânăra pe Reddit.
De asemenea, ea a subliniat faptul că viața în Cluj, deși e plăcută, vine cu propriile sale provocări. De exemplu, activitățile de divertisment și opțiunile de petrecere a timpului liber sunt mult mai limitate comparativ cu cele disponibile în București.
„Clujul e un oraș mic. Un oraș care cere mult și oferă puțin. Pot doar ieși la terasele overpriced din centru cu servicii mediocre sau la același street food festival de e o dată la 2 luni. Deși pe cap de locuitor există mai multe terase în Cluj, nu prea se simte. Nu prea există expoziții, târguri, etc., iar cele care există sunt pe bani, comparativ cu București.
În afara de Parcul Central, Cetățuia care mai are puțin și pica și Grădina Botanică, nu prea există parcuri amenajate unde te poți plimba mai mult de 10 minute. Pe lângă asta, în Cluj nu există umbră aproape deloc, cel puțin în centru. Deși la București e mult mai cald vara, măcar există copaci”, a mai scris tânăra.