În urmă cu un an, ea a observat pentru prima dată că părul ei șaten, lung și des începea să se subțieze, pierzându-se în timpul dușului, iar după mai multe investigații s-a ajuns la concluzia că de vină ar putea fi Covidul, tânăra fiind infectată de nu mai puțin de opt ori.
„De fiecare dată când îmi periam părul la duș, îmi ieșeau smocuri întregi. Ajunsesem la un punct în care era puțin ciudat”, a declarat tânăra, pentru Dailymail.
Această realitate a devenit din ce în ce mai greu de suportat, iar în luna ianuarie a acestui an, tatăl ei a observat o chelie pe ceafă, ceea ce a determinat-o să se prezinte la medicul de familie. Acolo a fost diagnosticată cu alopecie areata, o boală autoimună care atacă foliculii de păr.
Medicul a explicat că părul cade din cauza inflamației provocate de un sistem imunitar afectat, însă cauza exactă a acestei inflamații rămâne necunoscută.
„Medicii au menționat că ar putea fi Covid, dar alopecia este unul dintre acele lucruri despre care nu se știe întotdeauna exact de ce se întâmplă”, a spus Lydia.
Deși medicii au convenit că infecțiile repetate cu COVID-19 ar putea contribui la problema ei, natura complexă a alopeciei rămâne un mister medical. În decurs de cinci luni de la diagnosticare, tânăra a pierdut 80% din păr, iar aceasta a avut un impact profund asupra imaginii sale de sine.
„Oamenilor le place să spună că nu le pasă de înfățișare sau de atributele fizice, dar atunci când ți se ia acest lucru, chiar se schimbă modul în care te vezi,” a adăugat ea.
Tânăra a cărei galerie foto era anterior plină de selfie-uri a început să evite camerele pe măsură ce încrederea în sine i-a scăzut drastic.
„Galeria s-a umplut cu poze prin care verificam dacă am pete noi pe cap sau dacă s-a înrăutățit. Ca fată, a fost foarte dificil în săptămânile și lunile în care mi-a căzut prima dată, până când m-am ras în cap. Nu simți că ești destul de femeie.”, s-a plâns aceasta.
În căutarea unei soluții, Lydia a decis să-și radă părul pentru a strânge fonduri pentru o cauză caritabilă, iar acest gest i-a redat încrederea în sine.
„O față complet machiată cu un cap chel este un aspect foarte bun pentru o femeie și m-a făcut să mă simt și mai feminină,” a spus ea.
De la acel moment, Lydia a observat semne de regenerare a părului, dar rămâne conștientă că părul ar putea cădea din nou. În ciuda acestor provocări, ea a început să poarte peruci din păr sintetic și adevărat, aducându-i un nou sentiment de încredere.
„Este plăcut să mă simt confortabil în multe stiluri diferite și nu trebuie să arăt la fel în fiecare zi.”, a mai spus ea.
Acum, Lydia își împărtășește povestea pentru a ajuta și altele să se deschidă despre experiențele lor legate de căderea părului.
„Radeți-vă părul și strângeți niște bani pentru a ajuta pe altcineva și vă veți simți de un milion de ori mai bine,” le-a spus ea celor care se confruntă cu situații similare.
Postările sale pe TikTok au atras atenția, iar un videoclip cu experiența sa a devenit viral, acumulând 179.000 de vizualizări și peste 8.000 de aprecieri.
Citește și: S-a descoperit un nou organ al corpului uman! Unde se află și ce rol are