O vânătoare de ouă a fost la un pas să se transforme într-o tragedie. Sute de copii au fost în pericol

O vânătoare de ouă a fost la un pas să se transforme într-o tragedie. Sute de copii s-au îmbulzit pe aerodrom să găsească ouăle aruncate din avioane, apoi s-au apropiat de avionul care nu-si oprise motorul si nici elicele. Zeci de copii au fost in pericol uriaș.
Alina Costache
27 apr. 2024, 20:49
O vânătoare de ouă a fost la un pas să se transforme într-o tragedie. Sute de copii au fost în pericol

„Cea mai mare vanatoare de oua din Romania”, un eveniment de la aerodrom din comuna Mărgineni, s-a transformat intr-un scandal imens, dupa ce copiii nu au mai reusit sa „vaneze” nici un ou. Evenimentul s-a desfasurat vineri, 26 aprilie, la Aerodromul din Margineni. Taxa de participare a fost de 60 lei sau 90 lei.

Evenimentul a inceput cu un show aviatic, iar copiii puteau participa la diverse ateliere cu plata. Din cauza aglomeratiei foarte mari, multi au vizionat show-ul aviatic si au asteptat vantoarea de oua, care nu a mai avut loc. Potrivit organizatorilor – din cauza unei defectiuni tehnice, pilotul nu a mai putut arunca ouale din avion. O persoana imbracata in iepuras a aruncat cateva oua participantilor, fapt ce a creat o aglomeratie, iar copiii s-au imbrancit si s-au lovit, potrivit bacau.net.

Citește și: Paşte 2024. De unde provin ouăle şi carnea de pui de la Lidl. Semnificația codurilor

Organizatorul a fost amendat cu 5.000 lei pentru ca nu a asigurat siguranta participantilor.

“Au existat momente în cadrul evenimentului când siguranța participanților, marea majoritate copii a fost pusă în pericol, motiv pentru care conducătorul forțelor de ordine a solicitat organizatorului să dispună măsuri pentru asigurarea protecției tuturor participanților, măsuri care nu au fost aplicate.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au sancționat contravențional organizatorul evenimentului „Paștele Copiilor: Cea mai mare vânătoare de ouă”, conform prevederilor art.26, lit c din Legea nr. 60/ 1991 cu amendă în valoare de 5000 de lei pentru” neluarea de către organizatori a măsurilor de întrerupere a adunării publice, când a constatat că au intervenit fapte de natura a pune în pericol protecția participanților, siguranța și integritatea corporală a persoanelor participante.” a precizat Alexandra Danculea de la Jandarmeria Bacau.

Organizatorii evenimentului dau vina pe reprezentanții aerodromului.

„Am dorit din tot sufletul ca acest eveniment să fie unic la nivel local și să fie startul unor evenimente anuale dedicate în exclusivitate bucuriei copiilor.

Pentru fiecare activitate și moment desfășurat s-a depus mult efort astfel că tot programul până la ”Operațiunea Iepurașul” a fost respectat și a decurs conform planului.

Citește și: Se anunță scumpiri înainte de Paște. Prețul ouălor în magazine e aproape triplu față de cel cu care pleacă din fermă

După acest moment lucrurile au luat o turnură nefavorabilă din cauza nerespectării programului și modificării lui în mod unilateral de către terții colaboratori, respectiv:

1. Show-ul aviatic ce trebuia să fie susținut de 3 avioane era programat să înceapă la ora 17:00 și să dureze 60 minute timp în care noi, organizatorii, am fi putut grupa participanții la start.

2. Reprezentanții Aeroclub Mărgineni au devansat programul în mod unilateral, mai exact, fără a ne comunica acest aspect în prealabil.

3. Precipitarea generată de această decizie ne-a anulat șansa de a mai coordona participanții.

Din cauza faptului că un prim avion a lansat un prim sac de ouă ce a provocat îmbulzeală pe pistă, s-a ajuns la decizia reprezentanților de la Jandarmerie de a opri continuarea momentului în scopul de a evita accidentări sau situații neplăcute.

Menționăm faptul că după cum bine s-a observat pista a fost delimitată de garduri de protecție a căror amplasare a fost stabilită pentru siguranța participanților de către reprezentanții Jandarmeriei în acord cu Aeroclub.

Pe lângă faptul că s-au depus eforturi ca participanții să stea după garduri, lucrurile au scăpat de sub control și din pricina părinților (a căror participare a fost încurajată prin gratuitate) care au decis să nu respecte recomandările de siguranță.

Precizăm că anterior desfășurării evenimentului pentru siguranța participanților s-a solicitat sprijinul oficial al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, SVSU prin Primăria Mărgineni, Serviciul Județean de Ambulanță care au stabilit numărul de personal prezent pretabil la amploarea evenimentului.

Accentuăm și mizăm pe buna capacitate de înțelegere a voastră că decizia Jandarmeriei de a opri momentul lansării ouălelor a fost cea mai bună alegere pentru siguranța participanților.

Pentru că această experiență nu a fost finalizată cu premiere, date fiind circumstanțele, vom organiza în curând o tombolă online pentru toți participanții care fac dovada că au fost la eveniment.

Mulțumim tuturor celor care înțeleg, care au fost alături de noi și au văzut bunele noastre intenții de a crea ceva special pentru copiii din zona noastră și nu numai.

A fost o primă experiență de acest gen din care am învățat că oamenii pot rezona cu ideile noastre frumoase, că putem corecta și de o parte și de alta ca astfel de evenimente să poată avea loc în continuare și în condiții de siguranță.”

 

 

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Singurele 3 zodii care își vor schimba total viața până la finalul lunii iulie. Iese soarele și pe strada acestor nativi
Capital.ro
Este INTERZIS prin lege pentru șoferii care intră în țară. Nu poți circula dacă ai asta în mașină
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vor fi înghețate pensiile, chiar înainte de recalculare? Ce se întâmplă cu datoria publică a României
Adevarul
Scandalul OUG 84. Guvernul face un pas înapoi în privința testelor antidrog. Reacția polițiștilor și a medicilor
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Scandalul testelor antidrog. Condițiile în care șoferii pot primi permisul înapoi
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
wowbiz.ro
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
A dat Bacalaureatul, însă moartea l-a luat la scurt timp după. Un tânăr de 18 ani a murit într-un cumplit accident în Slatina
Capital.ro
Ilegal pentru românii cu telefon mobil. Apelul care îți aduce Poliția la ușă. Amendă 4.000 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini fierbinți cu Aza Gabriela, iubita lui Horațiu Moldovan, în costum de baie!
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
substantial.ro
Nicki Minaj Anulează Concertul de la Festivalul SAGA cu 3 Ore Înainte de Aparența Programată
MediaFlux
BENEFICII suplimentare la pensie. Cine sunt beneficiarii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!