Deputatul Daniel Oajdea susţine într-o postare pe site-ul personal că decizia de excludere a sa din PDL îl mâhnește „pentru că în acest partid există și mulți oameni corecți, dar din păcate, foarte puțini dintre ei au influență”.
„Decizia BPN de astăzi este o palmă la adresa simplilor membri de partid, arătând că nu contează ce dorește baza partidului, ci ceea ce se dictează la vârf. Mesajul dat de centru este următorul: “aveți voie doar să munciți, să ne aduceți voturi. Statutul partidului suntem noi. Dacă noi nu vrem, nu contează ce votați voi”. (…) Decizia de la filiala Iasi a PDL de a ma exclude din partid este reactia unui grup de oportunisti care a preluat prin forta conducerea filialei si care, in incercarea lor de a se impune, vor sa elimine pe toti cei care au curajul sa isi exprime punctul de vedere”.
Oajdea a anunţat că „înregimentarea într-un partid politic nu este una dintre prioritățile sale”. „Deocamdată voi rămâne deputat independent și, la fel ca până acum, voi vota orice inițiativă legislativă pe care o voi considera corectă”, a spus Oajdea.
Deputatul Daniel Oajdea a criticat conducerea PDL că vorbeşte despre „adoptarea unui cod de etică, dar în interiorul partidului calcă în picioare orice regulă”.
„În timp ce pe ușa din față sunt scoși oamenii suspectați de corupție, precum Apostu, Bică etc., pe ușa din spate sunt numiți în funcție oameni pe care instituțiile statului îi suspectează de corupție. (…) Înțeleg dorința unor membrii importanți din PDL de a mă înlătura din partid pentru că le-am deranjat interesele, dar nu am crezut ca vor face asta printr-un abuz. Conform statutului PDL, excluderea unui parlamentar nu este atributul BPN, ci al Consiliului Național de Coordonare. Dacă PDL nu este în stare să-și respecte statutul și propriii membri, atunci cum să respecte cetățeanul simplu, neînrolat politic?!„, scrie Daniel Oajdea pe site-ul său.
„Mi s-a reproșat că nu spăl rufele murdare în interiorul partidului. Nu de puține ori, la ședințele de partid, am atras atenția că în structurile statului sunt tolerați și numiți oameni corupți sau incompetenți. Cum măsurile s-au lăsat așteptate, am considerat că este de datoria mea să vorbesc public despre aceste lucruri. Într-un partid aflat în opoziție, deciziile luate se răsfrâng doar asupra propriilor membri. Deciziile luate de un partid aflat la putere se răsfrâng asupra întregii țări. De aceea, când un partid aflat la putere nu ține cont de sugestiile membrilor și, prin hotărârile luate afectează întreaga țară, consider că disciplina de partid devine o măsură nocivă și antidemocratică”, mai scrie Oajdea.
Deputatul l-a acuzat pe prim-vicepreședintelui PDL, Gheorghe Flutur, că se află în spatele deciziei de excludere.
„Sunt convins că filiala Iași nu a propus întâmplător excluderea mea. Schimbarea președintelui ales democratic s-a produs cu susținerea directă a prim-vicepreședintelui PDL, Gheorghe Flutur. Având o funcție importantă în partid, Gheorghe Flutur a reușit canalizarea unor resurse guvernamentale importante către Suceava, în detrimentul celorlalte județe. (…) Este limpede că, pentru funcțiile făcute cadou, conducerea filialei PDL Iași va avea mereu o atitudine servilă față de liderul din Suceava și nu va apăra interesul Iașului. Întrucât am atras atenția că am primit sesizări care îl prezintă pe dl Flutur într-o lumină nefavorabilă, capetele plecate numite la Iași au dorit să-și arate recunoștința față de protectorul lor, propunând excluderea mea”, scrie Oajdea.
Deputatul Daniel Oajdea a cerut ca „din respect pentru cei aproximativ 800 de oameni care s-au prezentat la vot” să fie restituite toate sumele de bani pe care candidații le-au achitat la casieria partidului ca și taxe de înscriere, să fie prezentate scuze față de toți participanții care, până la urmă, au fost chemați doar ca masă de manevră şi demisia tuturor membrilor BPN care, prin votul de astăzi, au călcat în picioare statutul partidului.