Oamenii au ajuns la limita foamei! Bătrâneii caută sticle în gunoaie pentru câțiva lei: „ M-a întristat foarte tare ce am văzut. Sărăcia atinge cote alarmante”

Sărăcia atinge cote alarmante peste tot în Europa. Oamenii au ajuns în puncul în care caută sticle în gunoaie, doar pentru garanția de câțiva lei pe care o primesc pentru reciclare. Acest lucru se întâmplă chiar și în Germanie, o țară despre care se crede că ar fi un mic paradis în mijlocul Europei.
Alina Costache
13 iun. 2024, 17:25
Oamenii au ajuns la limita foamei! Bătrâneii caută sticle în gunoaie pentru câțiva lei: „ M-a întristat foarte tare ce am văzut. Sărăcia atinge cote alarmante”
Oamenii au ajuns la limita foamei! Bătrâneii caută sticle în gunoaie pentru câțiva lei: „ M-a întristat foarte tare ce am văzut. Sărăcia atinge cote alarmante”

Bătrâneii caută sticle în gunoaie pentru câțiva lei. Un român stabilit în Germania a surprins o scenă care l-a marcat profund. În timp ce se afla într-un parc împreună cu niște prieteni, bărbatul a observat o femeie în vârstă, de origine germană, scotocind prin tomberoanele de gunoi în căutarea sticlelor, pet-urilor și cutiilor de carton reciclabile.

Citește și: Ce trebuie să faci pentru ca automatele SGR să nu mai refuze PET-uri, doze şi sticle. Cele mai bune sfaturi pentru a le folosi corect

Imaginea unei persoane vârstnice, nevoită să culeagă reziduuri reciclabile din gunoaie, l-a întristat profund și l-a determinat să împărtășească această experiență tristă printr-un videoclip postat pe platforma TikTok. Întâmplarea a evidențiat realitățile dure cu care se pot confrunta unii vârstnici, chiar și în țări dezvoltate ca Germania.

„Dragilor, uite, vedeți, doamna din spatele meu, cea cu cadru (n.r arată spre o doamnă în vârstă, cea din poza articolului, îmbrăcată în albastru). Stăteam la niște povești cu niște prietenii în parc și am băut o cola, am adunat cutiile și le-am aruncat în gunoi. S-a dus (n.r doamna) și le-a scos din gunoi, un alt prieten o știa. Doamna caută pet-uri, caută sticle, cutii pentru care primește 0.25 de cenți.

Aparent, eu o văd o doamnă foarte îngrijită, foarte curată. O bătrânică care nu are bani, are nevoie de bani în Germania secolului XXI. Eu am rămas foarte surprins, a venit lângă noi fără rușine, a luat pet-urile și le-a pus într-o punguță pe care o avea în căruciorul cu cadru. Le-a luat, a plecat, a dat o rundă în tot parcul, a strâns câteva doze și sticle și merge probabil mâine să le recicleze.

Ce vreau să vă spun este că sărăcia în Germania atinge niște cote alarmante și îmi pare rău pentru asta, pentru că este țara unde locuiesc și îmi cresc copii. Îmi pare rău că am văzut-o și m-a întristat foarte tare. Foarte trist, în Germania secolului XXI bătrânii germani caută în gunoi.”

Reacțiile conaționalilor la videoclip au fost diverse. Unii au afirmat că fenomenul este comun și în România, iar alții au evidențiat că mulți germani, chiar și cei cu posibilități financiare, reciclează pentru a evita risipa.

”Și la noi în România e la fel.”

”Nu te mira. Am văzut familii de nemți cu copii, toți bine îmbrăcați, cu aur pe ei, colectau doze. Chiar căutau în coșul de gunoi cu un baston special, fără pic de rușine. Ne-am mirat și noi, dar ăsta este adevărul.”

”Și în Germania pensiile sunt mici.”

”Da, dar mulții fac așa ! Proprietarul casei unde stau, la fel face, deși are toată casa închiriată.”

”Bravo ei, oameni asumați! Doar romanul are grandomania de a nu recunoaște ca vinde peturi. Mulți spun că își recuperează garanția, dar de ce nu le dă la un sărac să ia el garanția? Întreb.”

”Eu am o altă părere. Nu vor să lase risipă. La o simplă plimbare poate face cinci euro. De ce să treacă pe lângă? Să fim serioși, statul nu lasă bătrânii care au cotizat când au lucrat.”

Citește și: Motivul pentru care capacele sunt ataşate la sticle. „Aceasta a fost a doua cea mai proastă idee pe care UE a avut-o în ultimii 10 ani”

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'