Aproximativ 300 de români și maghiari din Miercurea Ciuc au comemorat împreună, marți seara, victimele tragediei din clubul bucureștean Colectiv, într-o acțiune comună de solidaritate, fără precedent în municipiul reședință de județ.
Oamenii s-au mobilizat pe o rețea de socializare și s-au adunat pe platoul din fața Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc. Sute de lumânări au fost aprinse în fața listei cu numele victimelor și a fotografiei lui Adrian Rugină, tânărul care a murit încercând să salveze alte persoane, care a fost decorat de președintele României și care a fost înmormântat marți, cu onoruri militare, în comuna harghiteană Corbu.
Bătrâni și tineri, români și maghiari, funcționari sau oameni politici, toți și-au exprimat solidaritatea cu victimele tragediei din clubul Colectiv și au transmis gândurile lor bune pentru cei care se luptă acum pentru viața lor și pentru familiile greu încercate.
Citeşte şi: Adi Despot, primul interviu după tragedia din club: Am nevoie de familie şi de prieteni acum
De asemenea, câteva sute de persoane protestează marți seara, începând cu ora 18,00, lângă Prefectura Brașov, aceștia cerând demisia vicepremierului Gabriel Oprea în legătură cu cazul polițistului Bogdan Gigină și a primarului sectorului 4 din București, Cristian-Popescu Piedone, cu privire la incendiul din clubul Colectiv.
Cei prezenți la protest au aprins candele lângă unul dintre zidurile Prefecturii și au intonat Imnul Național, apoi au plecat în marș spre Piața Sfatului unde au stat 10 minute, după care au coborât pe str.Mureșenilor, bulevardul Eroilor, la Prefectură.
Protestul se desfășoară fără incidente.
În Bucureşti, peste 13.000 de protestatari au ajuns în marş la Guvern după ce au pornit din Piaţa Universităţii. Demonstranţii le cer demisiile primarului Cristian Piedone, ministrului Gabriel Oprea şi premierului Victor Ponta, pentru tragedia din clubul Colectiv.
Sute de persoane au continuat, în a patra zi după producerea incendiului de la clubul Colectiv, să aducă flori și candele, mărturie a compasiunii față de victimele incendiului de vinerea trecută și familiile acestora.
Un număr de 135 de persoane se află încă internate, marţi, în spitalele din Bucureşti, în cea de-a patra zi de la producerea incendiului din Clubul Colectiv, peste 35 dintre acestea fiind în stare critică sau gravă. Bilanţul deceselor a urcat, marţi dimineaţă, la 32 de persoane, după ce o tânără de 28 de ani internată la Spitalul „Sfântul Pantelimon” a murit. La 4 zile de la tragicul eveniment, au apărut imagini noi cu pompieri si răniţi.
Adrian Despot, mărturii în faţa procurorilor: Filmul TRAGIC al evenimentelor din Colectiv