Margaret Neale de la Stanford Graduate School of Business a cerut unui grup de persoane să îşi aprecieze fizicul pe o scară de la 1 la 7, dându-le apoi un exerciţiu de compunere: oamenii au prezentat o perioadă din viaţa lor când s-au simţit foarte atrăgători sau invers, scrie Agerpres care citează 20minutes.fr.
Voluntarii au ascultat şi câteva afirmaţii despre relaţiile dintre oameni, pe care le-au aprobat sau infirmat. Printre acestea s-au numărat enunţuri ca „Unele grupuri de oameni sunt pur şi simplu inferioare altora” sau „Salariile mai mici ale femeilor şi minorităţilor etnice reflectă nivelul lor scăzut de educaţie şi competenţă”.
Rezultatele au arătat că persoanele care se considerau atrăgătoare aveau tendinţa să creadă că au un statut social mai ridicat. Ele îşi asumă mai mult inegalitatea între grupuri şi cred că inegalităţile în creştere în Statele Unite sunt determinate de criterii individuale, cum ar fi talentul sau munca asiduă. Aceşti oameni consideră că „nu este o problemă dacă unii au mai mult noroc în viaţă decât alţii”, arată cercetătoarea.
Şi invers, cei care se cred „urâţi” invocă discriminarea, puterea politică pentru a justifica inegalităţile.
Citeşte şi Majoritatea oamenilor preferă să mintă sau să facă fapte rele decât să spună „nu”