Oamenii din Viscri sunt devastați de boala Regelui Charles: „Să îi dea Dumnezeu sănătate. Ne rugăm pentru el, este tot ce putem face”

Întreg mapamondul este îndurerat de aflarea veștii că Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, iar localnicii din Viscri nu fac excepție. La noi în țară, pe meleagurile Transilvaniei, monarhul britanic deține o casă de vacanță, iar în primăvara anului trecut a fost în vizită.
Filip Stan
07 feb. 2024, 14:04
Oamenii din Viscri sunt devastați de boala Regelui Charles: „Să îi dea Dumnezeu sănătate. Ne rugăm pentru el, este tot ce putem face”
Oamenii din Viscri sunt devastați de boala Regelui Charles: „Să îi dea Dumnezeu sănătate. Ne rugăm pentru el, este tot ce putem face”

Marea Britanie trece prin clipe extrem de dificile! La doar un an de la moartea Reginei Elisabeta, fiul ei, Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. Din fericire, boala a fost depistată devreme, iar acum monarhul a început deja tratamentul și are o stare de spirit foarte bună. Majoritatea liderilor mondiali i-au transmis deja mesaje de încurajare, în timp ce fiul să Harry a venit de urgență la Londra, pentru a-i fi alături. Şi românii au gânduri frumoase și încurajatoare pentru Charles, care a vizitat ţara noastră în prima deplasare externă după încoronare.

Citește și: Olguţa Vasilescu intervine în războiul dintre Adrian Mititelu şi Mihai Rotaru. „Vreau o singură Universitatea Craiova, care să aibă palmaresul şi să se bată an de an la titlu”

Cu doar o zi înainte, Charles a apărut în public, zâmbitor, în timp ce mergea la slujbă la biserica Sfânta Maria Magdalena, la Sandringham. După 24 de ore, Palatul Buckingham a făcut anunţul istoric. Gestul ar fi fost de neimaginat pe vemea Reginei Elisabeta, când bolile celor din familie erau ţinute la secret.

„Sunt devastat!”

„Nu poate fi real! Ştiam că a urcat pe tron la „o vârstă avansată”, dar era foarte activ, era puternic.”

„A fost cu siguranţă un şoc. Nimeni nu s-ar fi gândit la asta.”

„Ne rugăm pentru el, este tot ce putem face.”

„O veste foarte tristă. Atât de repede după moartea reginei. Un mare ghinion!”

Monarhul, în vârstă de 75 de ani, tocmai ieșise din spital după o operație pentru hiperplazia de prostată, o afecțiune comună în rândul bărbaților de vârsta sa. A fost internat pe 26 ianuarie și a primit îngrijire medicală timp de trei zile. Medicii au descoperit că trebuie să se confrunte cu una dintre cele mai grave boli ale omenirii. Deși nu s-a specificat care organ este afectat, Charles a decis să fie transparent în legătură cu boala, încurajându-și supușii să acorde atenție sănătății lor.

„Lucrul principal este că pare că nu a avut simptome de cancer, deci a fost descoperit devreme. Există fie medicamente pentru chimioterapie sau imunoterapie, fie radioterapie sau intervenție chirurgicală. Deci sunt mai multe variante”, a explicat Patricia Price, oncolog.

Conducătorul Casei Regale a făcut deja prima şedinţă de tratament şi a dormit acasă, la Londra. El va fi tratat în ambulatoriu şi va continua să muncească de acasă.

Este optimist şi hotărât să lupte cu boala. La nici 24 de ore de la cruntul diagnostic, Charles a fost văzut pentru câteva momente în public. Le-a zâmbit larg tuturor celor care aşteptau în faţa Clarence House, locuinţa sa din Londra. A plecat apoi însoţit de regina Camilla cu elicopterul de la Buckingham spre domeniul de la Sandringham. Charles va continua să-şi îndeplinească mare parte din îndatoririle constituţionale.

Vestea a provocat îngrijorare şi în România, în special la Viscri. Este localitatea din Transilvania în care monarhul are cumpărată o casă încă din 2006.

„Anul trecut în martie a fost în satul Viscri și a fost primit foarte călduros de toată populația. El are reședința mai jos, de acolo a vizitat cum este înăuntru, apoi a plecat la biserica fortificată în sus”

„Să îi dea Dumnezeu sănătate și să se facă bine. A făcut numai bine în Transilvania. A restaurat o grămada de sate și le-a conservat”

Charles a folosit orice ocazie pentru a-şi declara dragostea pentru România. Anul trecut a venit în ţara noastră de două ori. În primăvară, pentru a se relaxa înainte de încoronarea din mai şi în vară, când a stat cinci zile.

Citește și: Carmen Harra, previziuni-bombă: cine va fi viitorul preşedinte al României. „Niciunul din cei care sunt în scenarii!”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?