Oana Roman: „La spitalul de urgenţă, am trăit momente APOCALIPTICE. Este un sistem criminal”

Oana Roman a rămas cu un gust amar despre spitalele din România, după ce în ultima perioadă a fost nevoită să se confrunte cu neajunsurile dintr-un spital de stat. Fiica fostului premier, Petre Roman, susţine că a avut parte de un tratament inuman la Spitalul Floreasca din Capitală pentru că a refuzat să dea "mici" atenţii.
Alina Costache
28 oct. 2015, 19:04
Oana Roman:

Oana Roman a simţit pe propria piele ce înseamnă să fii pacient într-un spital de stat.

Vineri noapte, vedeta şi-a dus mama cu ambulanţa la Spitalul Floreasca, din cauza unei toxiinfecţii alimentare severe. Medicul de gardă a trimis-o acasă, spunându-i să revină a doua zi de dimineaţă. „Azi a fost o zi cumplită în care pentru prima oară am dat piept cu sistemul medical de stat… un sistem criminal din păcate… La spitalul de urgenţă am trăit momente apocaliptice în care au vrut să o externeze pe mama deşi ea nu se putea mişca şi se simţea încă foarte rău după o noapte în care a avut fibrilaţii mai bine de şase ori, pe motiv că nu au paturi decât dacă plătesc un salon în regim privat. Nu am dormit decât două ore şi de aseară trăiesc un coşmar şi ştiu că sunt zeci de mii de oameni care trăiesc asta în spitalele din România”, a scris Oana Roman pe pagina sa de Facebook.

„Mama are 75 de ani şi, deşi se ţine foarte bine şi nu pare de vârsta ei, are ceva probleme de sănătate: un diabet destul de uşor, tensiune şi probleme gastrice”, a explicat vedeta, relatând epopeea eşecului ei în încercarea de a-şi trata mama într-un spital de stat. Vedeta s-a lovit aici de situaţia cu care se confruntă pacienţii obişnuiţi din ţara noastră, oameni care nu-şi permit să se trateze în sistemul medical privat. Ea a povestit că a fost pusă să cumpere medicamente, pentru că acestea nu existau în spital şi că i s-au cerut 60 de euro pe zi pentru ca Mioara Roman să fie internată într-o rezervă. „Nu am văzut nici o asistentă cu mănuşi, mama era pe pat dezbrăcată şi nu i s-a pus sondă urinară, deşi nu se putea mişca. Nu m-a întrebat nimeni dacă ia vreun tratament, dacă e alergică şi, în general, nu m-au întrebat nimic, doar mi-au cerut bani pe cazare, altfel o trimiteau acasă”, a scris Oana.

Indignată şi dezamăgită în acelaşi timp de spitalele de stat din România, vedeta a decis să-şi transfere mama la un spital privat. 

Citeşte şi MOMENTE de COŞMAR pentru Mioara Roman, pe PATUL de SPITAL. „Am GREŞIT pentru că …”

„Precizez că nu am dat bani nimănui în plic sau în buzunar şi s-a simţit. Totul se rezumă la bani”, a povestit ea. Fiica lui Petre Roman a promis şi alte dezvăluiri: „Voi povesti în amănunt ce am trăit azi, cum am fost tratată la spital şi cum am fost practic obligată să o mut în alt spital pentru a fi sigură că este îngrijită decent.

„Mă repet, deşi am tot spus… nu sunt un om bogat şi nici măcar avut, dar cu ajutorul prietenilor am dus-o pe mama într-un spital privat. Dacă fac un calcul… banii pe care mi i-au cerut la Urgenţă pe cazare în salon privat plus medicamentele pe care le-am plătit pentru că mi-au spus că nu au medicamente deloc ajung practic la acelaşi preţ, diferenţa este că este tratată uman”, a adăugat vedeta.

Mioara Roman a ajuns la spital după ce a mâncat preparate din carne alterată şi a făcut o toxiinfecţie severă. După ce şi-a transferat mama la un spital privat, Oana a aflat că aceasta are şi alte probleme de sănătate.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cine este patronul lanțului de patiserii Luca. Simigeriile au împânzit Bucureștiul și au ajuns chiar și în Polonia
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Armata ucraineană distruge un pod cheie în regiunea Kursk, izolând orașul Glușkovo
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...