Iată câteva obiceiuri care te pot transforma într-o gurmandă:
1. Uiţi să te hidratezi. Faptul că alegem să bem foarte puţină apă în timpul unei zile este un obicei extrem de nesănătos, care nu se manifestă doar la nivelul aspectului pielii. Slaba hidratare contribuie la accentuarea senzaţiei de foame, motiv pentru care este posibil ca, atunci când nouă ni se pare că trebuie să mâncăm ceva, stomacul nostru să aibă nevoie de fapt de lichide, scrie one.ro.
Citeşte şi De ce privitul imaginilor cu mâncare duce la apariţia SENZAŢIEI DE FOAME
2. Dormi puţin. Un studiu publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics a confirmat faptul că somnul este benefic scăderii în greutate. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că oamenii obosiţi au tendinţa să mănânce în exces.
3. Mănânci prea mult zahăr. Zahărul în exces încetineşte producerea leptinei, un hormon care inhibă apetitul, şi creşte hormonul care stimulează apetitul, grelina, motiv pentru care vei avea senzaţia că ai nevoie de mult mai multă mâncare.
4. Eşti stresat. Atunci când eşti stresat, corpul tău eliberează hormonul cortizol, care, în contact cu insulina, îţi creşte nivelul de glucoză din sânge – un combustibil excelent pentru organism. Acest combustibil se transformă în grăsime abdominală, în timp ce stresul tinde să accentueze senzaţia de foame.
5. Mănânci când te uiţi la televizor. În acest fel nu mai eşti atentă la cantitatea de alimente consumate.