1. Încerci să fii la curent cu toate
Frica obsesivă de a pierde un eveniment sau o oportunitate interesantă se numește sindromul profitului pierdut, scrie relatii.net. El este strâns legat de dezvoltarea rețelelor sociale, dar la baza acestui comportament se află nevoia umană de bază – socializarea cu alți oameni.
Frica de a pierde un eveniment sau de a nu fi la curent cu un anumit subiect, te face să monitorizezi constant rețelele sociale. Ca urmare, nu te mai dezlipești de smartphone și apare anxietatea.
2. Urmărești oamenii pe care îi invidiezi
Paginile despre călătorii de lux, corpuri perfecte și petreceri frumoase nu te motivează, ci doar îți reduc stima de sine. Urmărindu-le fiecare zi, chiar și o persoană mulțumită de viața sa, va deveni deprimată.
Dacă îți dorești să cunoști mai multe lucruri despre alte țări sau despre alimentația sănătoasă, abonează-te la paginile care îți arată direcțiile de călătorie și rețetele sănătoase, decât oameni frumoși în interioare frumoase.
3. Te cerți în comentarii
Uneori oamenii scriu în comentarii atâtea lucruri lipsite de sens, încât ți-e greu să te reții, să nu-i corectezi. Înainte de a te implica într-o dispută pe internet – gândește-te bine. Dacă acesta este un schimb de opinii constructiv și respectuos (ceea ce se întâmplă extrem de rar), atunci poți învăța ceva nou și chiar îți poți schimba punctul de vedere.
4. Îți faci griji din cauza știrilor citite
Anterior, când nu existau rețelele sociale, mai puțini oameni erau interesați de politică, de evenimente și de ceea ce se întâmplă în lume. Astăzi, este mult mai dificil să ignori știrile pe rețele sociale, ele fiind o sursă suplimentară de presiune emoțională. Încearcă să nu-ți faci griji pentru ceea ce citești, pentru că oricum nu poți influența situația.
5. Urmărești prea multe pagini, persoane
Lista lungă de pagini și persoane pe care le urmărești, îți oferă prea mult conținut și o mare parte din această informație nu are de-a face cu viața ta. Chiar trebuie să știi cum trăiește prietenul prietenului tău pe care l-ai văzut doar o dată în viață? Rețelele sociale îți fură timpul prețios. Apasă butonul „dezabonare” de dragul sănătății tale mintale.
6. Ești obsedată de like-uri
De câte ori te uiți câți oameni ți-au apreciat fotografiile? Când numărul de aprecieri devine important, asta îți provoacă anxietate. Nu merită să depui atâtea eforturi pentru a atrage atenția oamenilor pe care nu-i cunoști în viața reală.