Obiceiuri de pe Reţele Sociale care îţi afectează sănătatea mintală. Renunţă la ele cât nu este prea târziu

În medie, omul va petrece aproximativ cinci ani de viață pe rețelele sociale – potrivit unui studiu publicat în 2017 de către agenția de marketing Mediakix. Dacă e o veste proastă sau nu, depinde de capacitatea de a-ți controla activitatea pe Internet. Mai jos găsești o listă a obiceiurilor de comportament pe rețelele sociale, care îți pot afecta sănătatea mintală.
Iulian Tudor
01 oct. 2018, 10:39
Obiceiuri de pe Reţele Sociale care îţi afectează sănătatea mintală. Renunţă la ele cât nu este prea târziu

1. Încerci să fii la curent cu toate

Frica obsesivă de a pierde un eveniment sau o oportunitate interesantă se numește sindromul profitului pierdut, scrie relatii.net. El este strâns legat de dezvoltarea rețelelor sociale, dar la baza acestui comportament se află nevoia umană de bază – socializarea cu alți oameni.

Citeşte şi Răzvan Botezatu s-a pozat cu testul de sarcină. Fanii au reacţionat imediat: „Drăguşanu e gravidă???”

Frica de a pierde un eveniment sau de a nu fi la curent cu un anumit subiect, te face să monitorizezi constant rețelele sociale. Ca urmare, nu te mai dezlipești de smartphone și apare anxietatea.

2. Urmărești oamenii pe care îi invidiezi

Paginile despre călătorii de lux, corpuri perfecte și petreceri frumoase nu te motivează, ci doar îți reduc stima de sine. Urmărindu-le fiecare zi, chiar și o persoană mulțumită de viața sa, va deveni deprimată.

Dacă îți dorești să cunoști mai multe lucruri despre alte țări sau despre alimentația sănătoasă, abonează-te la paginile care îți arată direcțiile de călătorie și rețetele sănătoase, decât oameni frumoși în interioare frumoase.

3. Te cerți în comentarii

Uneori oamenii scriu în comentarii atâtea lucruri lipsite de sens, încât ți-e greu să te reții, să nu-i corectezi. Înainte de a te implica într-o dispută pe internet – gândește-te bine. Dacă acesta este un schimb de opinii constructiv și respectuos (ceea ce se întâmplă extrem de rar), atunci poți învăța ceva nou și chiar îți poți schimba punctul de vedere.

4. Îți faci griji din cauza știrilor citite

Anterior, când nu existau rețelele sociale, mai puțini oameni erau interesați de politică, de evenimente și de ceea ce se întâmplă în lume. Astăzi, este mult mai dificil să ignori știrile pe rețele sociale, ele fiind o sursă suplimentară de presiune emoțională. Încearcă să nu-ți faci griji pentru ceea ce citești, pentru că oricum nu poți influența situația.

5. Urmărești prea multe pagini, persoane

Lista lungă de pagini și persoane pe care le urmărești, îți oferă prea mult conținut și o mare parte din această informație nu are de-a face cu viața ta. Chiar trebuie să știi cum trăiește prietenul prietenului tău pe care l-ai văzut doar o dată în viață? Rețelele sociale îți fură timpul prețios. Apasă butonul „dezabonare” de dragul sănătății tale mintale.

6. Ești obsedată de like-uri

De câte ori te uiți câți oameni ți-au apreciat fotografiile? Când numărul de aprecieri devine important, asta îți provoacă anxietate. Nu merită să depui atâtea eforturi pentru a atrage atenția oamenilor pe care nu-i cunoști în viața reală.

DailyBusiness
Produsul iubit din comunism revine în magazine! Prețul mic va câștiga inimile tuturor românilor
Spynews
Cu ce poți înlocui fulgii de ovăz la micul dejun. Rețeta este simplă și gustoasă
Bzi.ro
Cătălin Botezatu a stabilit cui îi lasă moștenirea! Ce îl leagă de Florin Burescu
Fanatik.ro
Orașul important care s-a umplut de șobolani: „Când mergi pe străzi, sub picioarele tale, sistemul de canalizare e infestat cu ei”
Capital.ro
Călin Georgescu s-a răzgândit. A făcut anunțul în direct la TV: Nu doresc altceva
Playtech.ro
Planta care alungă rapid șoarecii și șobolanii. Mulți români o au în casă, dar puțini știu cât de eficientă este
DailyBusiness
Ghinionul Bulgariei, norocul României. O fabrică majorează economia noastră cu o mutare strategică!
Adevarul
Ritualul bizar ce provoacă indignare: Preoți și copii în centrul unei controverse virale. „Asta e România reală, nu cea din bulele unora”
wowbiz.ro
Ea este femeia de afaceri care a murit subit într-un salon de înfrumusețare! Avea 35 de ani și era proprietara unui cunoscut magazin de haine
Spynews
Horoscop februarie 2024. Ce noutăți vor apărea pentru nativii zodiilor
Spynews
Horoscop duminică, 2 februarie 2025: Se anunță o zi plină pentru Gemeni
Evz.ro
Greșeala de la bancomat care te lasă fără bani. Ai două soluții
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Cutremurător! Medicul care ar fi operat-o pe Liuba, tânăra moartă în Chișinău, nu ar fi avut licență: „Un preţ plătit pentru o eroare a cuiva”
Cancan.ro
BREAKING | Cauza morții afaceristei Monalisa Liuba. A cerut 2 proceduri în același timp. I s-a făcut anestezie generală și apoi…
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Elena Udrea e în lacrimi. Imagini sfâșietoare cu fetița sa Eva Maria. I-au rupt inima de dor
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
"Ne-ai lăsat singure. Nu ai vrut să îți vezi fetele crescând". Motivul care l-a împins pe Bogdan, tatăl a trei fete mici, să se sinucidă în baie
substantial.ro
Poliţia de Frontieră: Peste 260.000 de verificări digitale ale documentelor de identitate în prima lună în Schengen
MediaFlux
Poți afla ACUM când vei ieși la PENSIE. Ce poți face dacă vrei să te pensionezi MAI REPEDE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Mihai Mălaimare: când Arta se întâlnește cu Conspirația. Și cu constipația.