Obiceiuri de pe Reţele Sociale care îţi afectează sănătatea mintală. Renunţă la ele cât nu este prea târziu

În medie, omul va petrece aproximativ cinci ani de viață pe rețelele sociale – potrivit unui studiu publicat în 2017 de către agenția de marketing Mediakix. Dacă e o veste proastă sau nu, depinde de capacitatea de a-ți controla activitatea pe Internet. Mai jos găsești o listă a obiceiurilor de comportament pe rețelele sociale, care îți pot afecta sănătatea mintală.
Iulian Tudor
01 oct. 2018, 10:39
Obiceiuri de pe Reţele Sociale care îţi afectează sănătatea mintală. Renunţă la ele cât nu este prea târziu

1. Încerci să fii la curent cu toate

Frica obsesivă de a pierde un eveniment sau o oportunitate interesantă se numește sindromul profitului pierdut, scrie relatii.net. El este strâns legat de dezvoltarea rețelelor sociale, dar la baza acestui comportament se află nevoia umană de bază – socializarea cu alți oameni.

Citeşte şi Răzvan Botezatu s-a pozat cu testul de sarcină. Fanii au reacţionat imediat: „Drăguşanu e gravidă???”

Frica de a pierde un eveniment sau de a nu fi la curent cu un anumit subiect, te face să monitorizezi constant rețelele sociale. Ca urmare, nu te mai dezlipești de smartphone și apare anxietatea.

2. Urmărești oamenii pe care îi invidiezi

Paginile despre călătorii de lux, corpuri perfecte și petreceri frumoase nu te motivează, ci doar îți reduc stima de sine. Urmărindu-le fiecare zi, chiar și o persoană mulțumită de viața sa, va deveni deprimată.

Dacă îți dorești să cunoști mai multe lucruri despre alte țări sau despre alimentația sănătoasă, abonează-te la paginile care îți arată direcțiile de călătorie și rețetele sănătoase, decât oameni frumoși în interioare frumoase.

3. Te cerți în comentarii

Uneori oamenii scriu în comentarii atâtea lucruri lipsite de sens, încât ți-e greu să te reții, să nu-i corectezi. Înainte de a te implica într-o dispută pe internet – gândește-te bine. Dacă acesta este un schimb de opinii constructiv și respectuos (ceea ce se întâmplă extrem de rar), atunci poți învăța ceva nou și chiar îți poți schimba punctul de vedere.

4. Îți faci griji din cauza știrilor citite

Anterior, când nu existau rețelele sociale, mai puțini oameni erau interesați de politică, de evenimente și de ceea ce se întâmplă în lume. Astăzi, este mult mai dificil să ignori știrile pe rețele sociale, ele fiind o sursă suplimentară de presiune emoțională. Încearcă să nu-ți faci griji pentru ceea ce citești, pentru că oricum nu poți influența situația.

5. Urmărești prea multe pagini, persoane

Lista lungă de pagini și persoane pe care le urmărești, îți oferă prea mult conținut și o mare parte din această informație nu are de-a face cu viața ta. Chiar trebuie să știi cum trăiește prietenul prietenului tău pe care l-ai văzut doar o dată în viață? Rețelele sociale îți fură timpul prețios. Apasă butonul „dezabonare” de dragul sănătății tale mintale.

6. Ești obsedată de like-uri

De câte ori te uiți câți oameni ți-au apreciat fotografiile? Când numărul de aprecieri devine important, asta îți provoacă anxietate. Nu merită să depui atâtea eforturi pentru a atrage atenția oamenilor pe care nu-i cunoști în viața reală.

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Alexia Eram are planuri mari de Crăciun! Cu cine va petrece Sărbătorile de iarnă
Fanatik.ro
Ce să pui în bradul de Crăciun ca să ai parte de noroc și prosperitate în 2025. Energiile negative vor fi eliminate
Capital.ro
Dezvăluire bombă despre Călin Georgescu. Marele adevăr s-a aflat. Legătura secretă cu Vladimir Putin și Dmitri Medvedev
Playtech.ro
Cum vor circula tramvaiele și autobuzele în Noaptea de Revelion. Program STB de 31 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Ovidiu Ioanițoaia cere bani de operație. Înșelăciunea cu care hackerii păcălesc oamenii din agenda jurnalistului
wowbiz.ro
Lovitură pentru profesori! Salariile și sporurile, înghețate de la anul și asta nu e tot!
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Începe de mâine. Iadul alb pune stăpânire pe România
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Mesajul tulburător postat de tânărul de 30 de ani din Deva înainte de a-și pune capăt zilelor. A transmis live pe Facebook, iar apoi s-a aruncat în fața mașinilor de pe un pod
Cancan.ro
Meteorologii Weather.com au modificat prognoza: Vin ninsorile în București!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu a înlemnit. A făcut chiar el anunțul tulburător: Va muri sigur, în curând!
StirileBZI
Aceste taxe se dublează din ianuarie 2025! Cine trebuie să plătească 3.500 de lei la stat
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Știrea momentului în Ajun de Crăciun
substantial.ro
Viktor Orbán promovează parteneriate globale cu lideri controversați
MediaFlux
LOVITURĂ pentru MILIOANE de ROMÂNI de la 1 IANUARIE! Majorări DE 25%
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ce filme mai vedem de Crăciun? Ce cărți merită citite? Ce jocuri video să încercăm? Recomandări proaspete pentru sărbători