Oboseala, alimentația săracă în nutrimenți, o răceală, o criză biliară, sinuzita, stresul, dereglările hormonale – toate favorizează apariția durerii de cap.
Indiferent de tipul de cefalee, aceasta fi localizată în mai multe zone, pe partea dreaptă sau pe cea stângă, la frunte, la ceafă. Durerile pot fi pulsatile, surde sau violente. Un lucru e cert: nu te mai lasă să te concentrezi pe treburile tale zilnice.
Uite care sunt greșelile frecvente pe care și tu le faci!
Poziția în care dormi
Dacă te numeri printre persoanele care obișnuiesc să doarmă pe burtă, aceasta poate fi o cauză a apariției migrenelor, deoarece gâtul stă răsucit o perioadă lungă, apăsând pe nervi, vase de sânge și vertebrele cervicale. Și perna joacă un rol important în calitatea somnului și a stării tale de a doua zi.
Consumul excesiv de cafea sau de ciocolată
Consumul de cafeină reprezintă de multe ori o enigmă. În timp ce pe unii îi ajută să scape de durerea de cap, la alții consumul excesiv o favorizează. Această situație este comună și în cazul consumului de ciocolată, care conține și ea cofeină. Încearcă să limitezi porția până descoperi care este cantitatea ideală pentru buna funcționare a organismului tău.
Statul la birou peste program
Orele petrecute pe scaun, în fața computerului facilitează la finalul zilei de muncă dureri la nivelul mușchilor gâtului, umerilor și cefei. Această tensiune musculară poate fi una din cauzele problemei tale. Încearcă să faci pauze mici și dese în care să te ridici de pe scaun și să faci câțiva pași.
Află mai multe despre cum poate poziția de somn să îți influențeze sănătatea creierului AICI
http://www.clicksanatate.ro/Vezi-ce-obiceiuri-si-alimente-iti-dau-dureri-de-cap_0_17990.html