Pentru o mai bună imunitate, o alimentație sănătoasă și un program regulat de somn sunt esențiale. Însă mai sunt și alte lucruri care ajută la întărirea imunității.
Nu uita regulile de igienă!
O bună igiena ajută la menținerea la distanță a germenilor. Spălă-te frecvent pe mâini și usucă-te foarte bine. Înlocuiește prosoapele umede cu unele uscate și spală-le la temperaturi foarte ridicate. După ce folosești periuța de dinți de două ori pe zi, nu uita de ața dentară! Înlocuiește-ți periuța de dinți la fiecare trei luni.
Bea cât mai multă apă
Nu contează cât de sănătos mănânci dacă nu bei suficient de multă apă. Unul dintre beneficiile apei potabile este că hidratarea adecvată are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Apa elimină toxinele din organism și fac ca celulele și organele corpului funcționează corect.
Bucură-te de căldura soarelui
Lumina și căldura soarelui ajută la producerea de vitamina D, vitamină care stimulează imunitatea și ajută ca celulele să funcționeze așa cum trebuie. Dacă ai un nivel scăzut de vitamina D în sânge, riști să suferi de infecții și de numeroase boli, cum sunt cancerul și afecțiunile cardiovasculare.
Fii optimist
A fost demonstrat științific că o atitudine pozitivă îmbunătățește funcționarea celulelor imune. În același timp, cei cu o personalitate pozitivă au un risc mai mic de a face un atac de cord sau accident vascular cerebral. Gândurile negative pot provoca stres și alte emoții dureroase, care pot afecta imunitatea organismului.
Râzi cât mai mult
În timp ce emoțiile precum furia și durerea pot afecta sănătatea, râsul face exact opusul. Hohotele de râs pot stimula imunitatea, bolile fiind astfel ținute la distanță. Un râs consistent poate crește numărul de anticorpi din sânge. În plus, râsul crește circulația sangvină, stimulează digestia, scade tensiunea arterială și reduce tensiunea musculară.