Un mesaj cu greseli gramaticale si cuvinte scrise prost te califica drept o persoana fara prea multa educatie si, in plus, e greu de citit, asa ca enerveaza. Punctuatia poate lipsi in cazul unei propozitii scurte, de genul „Filmul incepe la 6”, dar altfel foloseste-o, cel putin pentru a evita confuziile, ca sa nu mai zic ca te ajuta sa nuantezi mesajul – un semn de exclamatie (sau mai multe) schimba destul de mult sensul unei propozitii.
De asemenea, este bine de ştiut că un mesaj scris in intregime cu majuscule te face sa pari furioasa sau isterica. Poti scrie un cuvant cu majuscule, atunci cand chiar vrei sa-l subliniezi, dar fii constienta de faptul ca acel cuvant apare ca si cum l-ai tipa – daca asta e necesar sau e amuzant intr-un anumit context, atunci e OK.
Nu raspunde unui mesaj printr-un telefon. Potrivit elle.ro, daca persoana care ti-a trimis mesajul voia (sau putea) sa vorbeasca cu tine, te-ar fi sunat, nu?
Nu exagera cu emoticoanele! E preferabil sa-ti exprimi emotiile in cuvinte – crede-ma, vei lasa o impresie mult mai placuta astfel si, in plus, vei dovedi ca esti o persoana inteligenta si articulata.
Cu exceptia mesajelor trimise iubitului, incearca sa nu depasesti doua-trei propozitii.
Daca ai mai mult de 14 ani, nu trimite niciodata mesaje gen „nb” sau „cf”.
CODUL BUNELOR MANIERE. Aţi uitat cum este frumos şi corect să vă comportaţi în societate? RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante reguli din Codul bunelor maniere.
Citeşte:
CODUL BUNELOR MANIERE. Cum facem COMPLIMENTE şi când trebuie să ne oprim pentru a nu da în ridicol
CODUL BUNELOR MANIERE: Cum se fac prezentările într-un cerc de necunoscuţi