Octavian Berceanu și-a depus candidatura pentru şefia USR PLUS București

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a anunţat că și-a depus candidatura pentru conducerea filialei USR PLUS București.
Filip Stan
22 iun. 2021, 17:06
Octavian Berceanu și-a depus candidatura pentru şefia USR PLUS București

Octavian Berceanu a anunţat pe Facebook că și-a depus candidatura pentru conducerea filialei USR PLUS București.

„Salut! Eu sunt Octavian Berceanu, sau simplu și eficient Tavi.
Sunt onorat deopotrivă de susținerea oamenilor de pretutindeni, pe care am câștigat-o prin multă muncă, cât și de încrederea voastră.
Împreună avem șansa să facem din filiala USRPLUS București un reper pentru politică.
Vă cer votul pentru că merităm să câștigăm împreună inimile și simpatia bucureștenilor!
Vă cer să mergem împreună pentru că am construit echipe care deja au câstigat în prima linie, fie că vorbesc despre un O.N.G., o companie privată sau o instituție publică!
Vă cer permisiunea de a vă reprezenta în viața politică a Bucureștiului, așa cum reprezint o instituție de forță a statului, renăscută prin leadership, în Guvernul României!
Vă cer încrederea așa cum mi-a fost acordată de colegii de muncă, de societatea civilă, de oamenii îngrijorați de ziua de mâine. Iar încrederea și munca, împreună, au devenit invincibile.
Dacă ați auzit de munca mea într-o anumită instituție a statului, înseamnă că ați auzit de munca unei echipe, construită în doar 3 luni. Cresc echipe care devin etalonul pentru ”Mai puțin nu se poate!”. Am condus astfel de echipe pentru unii dintre cei mai mari investitori ai lumii, acum 12 ani. Am lucrat în echipă cu cele mai bune ong-uri internaționale de mediu. Acum construim, prin muncă ”cot la cot”, cea mai bună opțiune politică pentru București.
Dacă vă întrebați cum am reușit să reduc poluarea în București, în mai puțin de 2 luni, acolo unde ceilalți au eșuat timp de decenii, răspunsul este simplu. În cei 4 ani de mandat de consilier general am avut, probabil, cea mai activă muncă de teren dintre toți cei 200 de consilieri bucureșteni. Am mers pe mai toate străzile, am inventariat provocările, inclusive cele legate de mediu și am căutat soluții practice. Să fi în prima linie e condiție obligatorie ca oamenii să te cunoască, să-i poți reprezenta cu succes și să poți negocia în numele lor. Am învățat să negociez, pentru comunitățile din Romania, cu reprezentanții Parlamentului, cu Guvernul și cu instituțiile locale. Am mers până acolo, incât, chiar chemat în instanță de către Primarul Bucureștiului, doamna Firea, am oprit ”tunuri” din banii publici și înstrăinări din patrimoniul public al Bucureștiului. Astfel am reușit să mă fac ascultat de către toți factorii de decizie din viața urbei.

Ce mi-a lipsit? Mi-au lipsit sustinerea organizaționala și susținerea tehnică. Drept pentru care, impreună, vom îndrepta lucriurile astfel încât fiecare dintre consilierii noștri să beneficieze de echipe suport, la fel cum, acum, beneficiază colegii mei de muncă insitituțională, iar rezultatele sunt pe măsură.

În 2019 am reușit, cu încredere și efort de echipă, să bifăm cel mai bun scor în alegerile pentru Parlamentul European. De ce? Pentru că oamenii au văzut sperantă și rezultate. Aceiași oameni, acum, așteaptă mai mult de la noi! Îi putem privi în față și să le spunem ”Am făcut tot ce am putut”? Putem să ne privim copiii și să le spunem ”Am ales pentru voi”?
Vă întrebați cum am reușit să fac o singură echipă câștigătoare din cele 44 de echipe distincte, locale, pe care le coordonez de 3 luni în instituția pe care o conduc? Aș vrea să vă spun că este simplu, dar nu este așa. Am ascultat fiecare om și echipă în parte, le-am construit un profil, cu bune și cu rele, apoi i-am adus în același context, în care pierdem sau câștigăm împreună.
Nu există unii mai buni și alții mai răi! Există doar provocari diferite, oameni mai vocali și oameni mai tăcuți, oameni mai interesați sau oameni mai detașați. Atunci când știu unde vor să ajungă, cum și cât de repede, când au o viziune comună, oamenii se transform din individualiști în susținători ai unei cause, din statistică în eroi. Câți dintre politicieni au reușit sa motiveze oamenii, sau instituțiile statului și să obțină rezultate atît de rapid?
Biroul Minicipal după alegeri trebuie să fie un birou al celor pe care-i reprezentăm, transparent, deschis, eficient si bine organizat. Institutia pe care o conduc s-a ridicat peste celelalte instituții pentru că a devenit tranparentă cu munca si cu rezultatele ei, cu miile de sesizări pe care le primește în ultimele 3 luni, de 10 ori mai multe decât în anii precedenți, pentru că acum inspiră încredere într-un ocean de iluzii. Biroul Municipat al USRPLUS poate îmbrăca haina încrederii pentru toți bucureștenii, depinde doar de voi ce alegeți, iar suma alegerilor este viitorul.
Candidez pentru președinția Biroului Municipal București cu energia și înțelepciunea cu care transform, din ”Cenusăreasă” în ”Prințesă”, una dintre cele mai importante instituții ale statului. Am învățat diplomația și arta negocierii în stradă și în afaceri. Am aplicat-o și am reușit, după sute de eșecuri.
Diplomația m-a ajutat să deschid ușile ferecate ale instituțiilor în cei 4 ani de mandat în CGMB. Acum, diplomația și fair-play-ul mă ajută să negociez cu succes fără să fac simțită poziția de forță pe care o dețin, fără să etalez ceea ce instituția îmi oferă deja. Argumentele și bunul-simt au o forță mult mai mare decât statutul și poziția. Vom merge împreună pe acest drum, deloc ușor, dar eficient și bătătorit de către toți cei care au câștigat. Negociez cu liderii politici sau administrativi pentru binele oamenilor și voi negocia în numele vostru și al bucureștenilor cu toți cei responsabili de bunăstarea noastra.
În fiecare an dedic câteva zeci de zile pentru un proiect pe care l-am început aproape singur, cu o mână de puieți și o cazma. În 4 ani, împreună cu mii de voluntari, am construit baza unui zid verde între noi și gropile de gunoi,. Am plantat 8 hectare de pădure cu peste 8000 de puieți, între depozitele de deșeuri din Rudeni și cartierele Bucureștiului.
Intră pe proiectul Pădurea București (FB : @padureabucuresti) și vei vedea de ce televiziunile din Europa vorbesc despre oamenii locului, bucureștenii. Am mers mai departe și am plantat la sute de kilometri, în deșertul Olteniei sau pîrloagele Teleormanului, locurile de unde se ridică o parte din praful care ne acoperă capitala.
Am mers si am stins focurile care ne afumă orașul. Am convins comunitățile periurbane să aibă incredere în noi, cei care i-am ignorat atît de mulți ani. Împreună putem reseta standardul vieții cotidiene și politice, așa cum e normal să fie, așa cum ne dorim să trăim.
Pentru asta vă cer votul!

Candidez pentru că am încredere în voi, pentru că vă reprezint deja în fața întregii țări, pentru că rezultatele muncii sunt simțite, incontestabil, în respirația fiecăruia dintre noi.
Am ajuns să livrez speranță, energie și bucurie în viețile noastre, pentru că există câțiva oameni politici care și-au asumat că pot, că voi reuși și au câștigat. Ofer mai mult decât rezultate cuantificabile, mai mult decat un aer respirabil și o țară mai curată.
Ofer speranță, în locul resemnării. Să ne vedem sănătoși si mai înțelepți, la urne!
Vă mulțumesc pentru vot! Politica trebuie să ne dea, deopotrivă, rezultate și speranță!
Cu dragoste de voi, Tavi!”, a scris Octavian Berceanu într-o scrisoare de intenţie.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români. Ce au pățit după ce au plătit avans pentru un sejur all inclusive la Mamaia Nord
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Dentista din Brăila a avut parte de o moarte extrem de VIOLENTĂ! Detaliile scoase la iveală de autopsie, biata femeie a...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Cetățean american condamnat în Rusia la 13 ani de închisoare pentru trafic de droguri
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'