„Nu am primit acel răspuns. Acel răspuns e foarte important. (…) Am pus următoarele întrebări foarte serioase, nu cred că sunt secret de stat întrebările noastre: prima întrebare este dacă SRI a clasificat, nu numai problema Hexi Pharma, ci problema e mai amplă, ca o problemă de siguranţă naţională. Noi, când am primit prima dată răspunsul, că prima noastră grijă a fost să vedem dacă SRI a ştiut şi dacă a transmis informaţii, am tras această concluzie, dar nu era explicit. (…) Acum vom vedea dacă SRI a considerat această problemă ca una de siguranţă naţională sau dacă noi ne-am înşelat. (…)
Principala întrebare din care derivă şi celelalte este dacă SRI a considerat această problemă una de securitate naţională. Restul sunt legate de ce trebuie să faci în măsura în care consideri că e o problemă de siguranţă naţională, adică să îţi iei toate măsurile asiguratorii în cadrul legal, să obţii un mandat şi am pus întrebări şi despre limitele acestui mandat. Nu cred că o să vă putem răspunde când vom primi răspunsul, dar vă asigur că am pus şi întrebări de când, până când, când a expirat mandatul şi ce s-a întâmplat după”, a afirmat Popa, în conferinţa de la Parlament, conform Agerpres.
El a precizat că, după primirea acestui răspuns, parlamentarii vor putea răspunde la întrebări precum cele legate de supravegherea în acest caz.
„După ce vom primi răspunsul, chiar dacă nu îl vom putea face public în integralitatea lui, vom putea să răspundem la alte întrebări care sunt pe buzele multor oameni, de genul: dacă s-a făcut supraveghere, până în ce moment a făcut-o SRI, din ce moment SRI a ieşit (…) din câmpul tactic datorită faptului că începuse o anchetă a procuraturii şi atunci erau alte instituţii chemate să dea curs unui mandat solicitat de procuratură”, a explicat Popa.
Comisia parlamentară de control al activităţii SRI a formulat şi trimis luni o scrisoare la Serviciul Român de Informaţii privind cazul Hexi Pharma.