Până în prezent, UEFA a efectuat teste de sânge doar la turneele finale, Euro 2008 şi Euro 2012. Noile teste sangvine vor fi efectuate atât în timpul competiţiei, cât şi în afara acesteia, iar jucătorii vor trebui să dea mostre de urină, de sânge sau ambele.
Totodată, forul continental a menţionat că în sezonul precedent al Ligii Campionilor şi Ligii Europa nu a existat niciun rezultat pozitiv la testele antidoping.
În sezonul 2012/2013, UEFA a efectuat 1.374 de controale antidoping în Liga Campionilor şi Liga Europa. În Liga Campionilor, au fost efectuate 813 teste, iar 67 la sută dintre acestea au fost verificate de EPO. Unii jucători au fost testaţi chiar de şase ori în timpul sezonului.
Treizeci dintre jucătorii celor două finaliste, Bayern Munchen şi Borussia Dortmund, au fost supuşi de cel puţin trei ori testărilor.
De asemenea, 60 la sută dintre controale au avut loc în afara competiţiei, la bazele de pregătire ale cluburilor. Peste 80 la sută din probe au fost analizate pentru EPO. Cele două finaliste au fost testate de cinci ori în afara competiţiei de-a lungul sezonului.
Toate echipele participante în play-off-ul Ligii Campionilor au fost testate.
În Liga Europa au fost realizate 560 de teste şi, la fel ca în cazul Ligii Campionilor, toate echipele din play-off au fost supuse analizelor.
Pe de altă parte, UEFA a lansat, împreună cu laboratul acreditat WADA de la Lausanne un studiu pentru a analiza profilele de steroizi a aproape 900 de jucători care au fost testaţi de cel puţin trei ori în competiţiile UEFA, începând cu 2008. Scopul studiului este acela de a identifica posibila prezenţă a consumului de steroizi prin utilizarea datelor de la controarele doping anterioare. Studiul va fi anonim, iar rezultatele nu vor duce la inculparea jucătorilor pentru încălcarea regulamentului anti-doping.