Retailerul german Lidl, prezent și în România, va extinde până în 2030, la nivel internațional, cu 20% față de 2023 ponderea alimentelor pe bază de plante disponibile, precum sursele de proteine pe bază de plante, cerealele integrale, fructele și legumele.
Obiectivul internațional de creștere a proporției de produse pe bază de plante vândute cu 20% până în 2030 (an de referință: 2023) va fi atins prin intervenții specifice în categoriile de surse de proteine, cereale integrale și fructe și legume.
Surse de proteine: Începând cu 2022, Lidl calculează și analizează „distribuția proteinelor”, indicator care măsoară proporția de surse de proteine vegetale în comparație cu sursele de proteine animale din sortimentul său.
Lidl România își propune să crească ponderea surselor de proteine vegetale, în raport cu sursele de proteine animale la 15% până în 2030. Acestea includ leguminoase, nuci, semințe și alternative vegane pentru carne, ouă și pește, scrie profit.ro.
Până în 2030, Lidl România își propune să crească proporția de cereale integrale în produsele sale la 20% (an de referință: 2023).
Lidl va oferi, de asemenea, cel puțin o opțiune pe bază de cereale integrale pentru toate categoriile relevante de produse, până în 2030.
Rețeaua de magazine Lidl a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri netă de circa 22 miliarde de lei și un profit net de aproximativ 1 miliard de lei, rezultat cu care a rămas în fața rețelei Kaufland, pe care a detronat-o în 2020 din fruntea ierarhiei retailerilor locali.
LIDL oferă GRATUIT 300 de lei clienților. Ce să faci ca să pui mâna pe bani
Lidl are aproximativ 376.000 de angajați, dintre care peste 12.000 în România, unde retailerul german are deschise peste 350 de magazine și 6 centre logistice.
Recunoscând aceste probleme urgente și responsabilitatea pe care o are, Lidl contribuie la transformarea sistemului alimentar global prin stabilirea unor obiective ambițioase în întregul său lanț valoric. Astfel, clienții își mențin libertatea de alegere și pot lua mai ușor decizii de cumpărare mai sustenabile.
Pentru a face acest lucru, Lidl, cu sprijinul expertizei WWF, își consolidează eforturile în ceea ce privește o alimentație conștientă, în toate cele 31 de țări în care este prezent. Lidl își îmbunătățește planul actual privind proteinele vegetale într-unul mai ambițios și își stabilește obiective ambițioase pentru toate cele trei categorii de alimente 3 incluse în modelul Dietei Alimentare Pentru Sănătate Planetară (PHD).
Alături de WWF, în calitate de partener cu expertiză în acest domeniu, ne dorim să avem un impact și mai mare în viitor și să le oferim clienților noștri o selecție în continuă creștere de alternative sănătoase, mai sustenabile, la cel mai bun raport calitate preț, așa cum obișnuim deja .”
Mariella Meyer din cadrul WWF Elveția adaugă: „Suntem bucuroși de alinierea Lidl la Dieta Alimentară Pentru Sănătate Planetară și de utilizarea metodologiei WWF Planet-Based Diets Retailer. Acesta este un pas crucial în transformarea sistemului alimentar, care este motorul numărul unu al pierderii vieții sălbatice și a biodiversității.
Lidl și Kaufland fac parte din grupul Schwarz, cel mai mare grup de retail alimentar din Europa și al patrulea cel mai mare retailer din lume după cifra de afaceri.