Ofertă dulce şi răcoroasă. Supermarketul care îţi dă îngheţată gratis şi bere la preţ promoţional

Profi are o ofertă specială în perioada 29 mai – 11 iunie, care îi va bucura atât pe copii, cât și pe adulți. Astfel, la cumpărături de minim 60 de lei din supermarketuri, puteți primi cadou o înghețată cu unt de arahide și ciocolată cu lapte din partea casei.
Filip Stan
29 mai 2024, 23:11
Ofertă dulce şi răcoroasă. Supermarketul care îţi dă îngheţată gratis şi bere la preţ promoţional

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, pe 1 Iunie, Profi are o super ofertă: îngheţată gratuită! Începând de astăzi, 29 mai și până pe data de 11 iunie, în magazinele Profi poți găsi o mulțime de produse la prețuri reduse, dar și numeroase oferte interesante. Conform noului catalog al supermarketului, un pachet de cafea Jacobs, de 250 de grame, este acum redus cu 20%, ajungând la prețul de doar 14,99 lei, de la 18,89 lei, scrie Dailybusiness.ro

Între 29 mai și 11 iunie, Profi are reduceri importante.  Dacă vrei să-ți petreci weekend-ul în aer liber, la un grătar cu prietenii și familia, trebuie să știi că un pachet de 4 doze de bere Tuborg costă acum 9,99 lei, preț redus cu 35% de la 15,59 de lei. În plus, pulpele de pui superioare cu os au în această perioadă un preț promoțional de doar 13,49 de lei!

Castraveții nasc controverse în rândul românilor. Diferențele de preț pentru legumele de la fermă și cele din supermarketuri sunt uriașe

În ceea ce privește fructele, la Profi, prețul unui kilogram de caise delicioase este acum redus cu 55%, costând doar 8,99 lei, de la 19,99 lei, cât era înainte.

Profi are o ofertă specială în perioada 29 mai – 11 iunie, care îi va bucura atât pe copii, cât și pe adulți. Astfel, la cumpărături de minim 60 de lei din supermarketuri, puteți primi cadou o înghețată cu unt de arahide și ciocolată cu lapte din partea casei. Trebuie să vă grăbiți la cumpărături pentru a primi cadoul dulce, pentru că oferta este valabilă doar în limita stocului disponibil.

De 1 iunie, cadoul nostru pentru tine e dulce și răcoritor. Cumpără de minimum 60 de lei și primești o îngheţată Ekselence unt de arahide și ciocolată cu lapte 100 ml din partea noastră”, este anunțul retailerului, potrivit Dailybusiness.ro

 

Producătorii de bere şi de îngheţată, dezamăgiţi de vânzările din lunile de vară

Pe fondul incertitudinilor economice globale, raportul Future Consumer Index, realizat de Ernst & Young, indică faptul că, deşi 94% dintre respondenţi sunt în continuare „îngrijoraţi de costul vieţii”, aproape 89% dintre aceştia sunt preocupaţi şi de schimbările climatice.

În urma evenimentelor meteorologice extreme, a creşterii costurilor energiei şi a dificultăţilor întâmpinate de sectorul agricol, 42% dintre consumatorii din raportul menţionat iau în considerare regândirea alegerilor alimentare din cauza impactului schimbărilor climatice asupra preţurilor şi disponibilităţii produselor.

În mod îngrijorător, 29% dintre ei au fost deja nevoiţi să facă astfel de schimbări – un sfert dintre consumatori deja cumpără produse pentru a se proteja de efectele schimbărilor climatice, precizează sursa citată.

În paralel, 48% dintre membrii generaţiilor Z şi milenialilor iau în calcul – sau deja au făcut-o – să se mute în zone cu o climă mai blândă, în timp ce 62% îşi adaptează sau iau în considerare adaptarea locuinţelor la provocările climatice. Toate aceste informaţii sugerează că zonele cu temperaturi ridicate deteriorează calitatea vieţii, susţine XTB.

Pe măsură ce cresc concentraţiile de gaze cu efect de seră, creşte şi temperatura la suprafaţa globului. Ultimul deceniu, 2011-2020, a fost cel mai cald înregistrat vreodată, iar în aproape toate ţările din lume se înregistrează, anual, mai multe zile călduroase şi valuri de căldură.

Potrivit sursei citate, îngheţata a avut de pierdut în lunile caniculare. „Valul de căldură din Europa din 2023 a avut un efect negativ asupra vânzărilor de îngheţată, mai ales pentru că există un prag cheie pentru temperaturi. În contextul unor valori foarte ridicate în termometre, datele arată că oamenii pot renunţa la îngheţată, în detrimentul unei băuturi reci”, arată analiza.

În prima jumătate a anului 2023, vânzările de îngheţată ale Unilever au crescut cu 5,7% la nivel global (sectorul cu cea mai slabă creştere dintre cele cinci categorii industriale ale Unilever), comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Cu toate acestea, avansul a fost determinat de creşteri semnificative de preţ, chiar dacă volumele au scăzut uşor, potrivit raportului de profit.

În plus, zilele caniculare determină populaţia să petreacă mai mult timp în interior, pentru a evita expunerea la temperaturi extreme şi la soarele puternic, limitând foarte mult intervalul de timp de consum.

„Europa se aşteaptă din nou la o vară foarte caldă, potrivit meteorologilor şi prognozelor meteo. După zece luni consecutive în care s-au înregistrat maxime record la nivel global şi în care temperaturile de la suprafaţa oceanelor din Atlantic au fost mai ridicate decât în orice perioadă din ultimii cel puţin 40 de ani, există puţine motive să ne aşteptăm la alte valori”, a precizat Radu Puiu, în comunicat.

Prin urmare, se preconizează că vara anului 2024 va aduce temperaturi mai ridicate decât cele resimţite în mod obişnuit. Odată cu aceste temperaturi, ne putem aştepta la secete şi valuri de căldură intense, care vor afecta cea mai mare parte a regiunii europene.

Producţia agricolă a Europei riscă să primească o lovitură dacă previziunile sunt corecte. Temperaturile ridicate din ultimele luni au dus la „uscarea” câmpurilor inundate, care anterior au întârziat însămânţarea culturilor.

Valul de căldură continuă să provoace îngrijorare, în special pentru regiunile agricole importante din Ucraina şi Rusia, compania de consultanţă agricolă SovEcon reducând estimările sezoniere pentru producţia agricolă rusă. Totodată, potrivit Commodity Weather Group, până la 50% din culturile de la Marea Neagră sunt în pericol, subliniază sursa citată.

Scăderi masive de preţuri la produsele de bază. Anunţ de la Consiliul Concurenţei

Potrivit analizei, căldura extremă afectează gustul berii. Som Distilleries & Breweries Limited, un producător de băuturi alcoolice din India, a anunţat că luna martie a înregistrat cele mai mari vânzări pe o lună în regiunea Karnataka. În acea perioadă, oraşul indian Bengaluru a înregistrat o vreme neobişnuit de caldă. Temperaturile ridicate din martie în regiunea Karnataka au contribuit, probabil, la o creştere a vânzărilor de bere, în special în Bengaluru, capitala berii din India.

„Această dinamică ne arată că temperaturile mai ridicate decât media în anotimpurile mai puţin călduroase (cum ar fi primăvara) pot ajuta consumul, determinându-i pe oameni să iasă din case şi să cumpere diferite alimente, însă temperaturile extreme înregistrate în anotimpurile calde pot perturba consumul”, arată analistul din cadrul XTB România.

Heineken a vândut mai puţină bere în Marea Britanie în timpul verii anului 2023, deoarece a majorat preţurile cu peste 7%, iar vremea rece şi ploioasă a afectat consumul populaţiei. Scăderea s-a tradus într-o reducere cu 7,6% a cantităţii vândute în întreaga Europă, preţul mediu crescând cu 12%, ca urmare a inflaţiei şi a vânzărilor mai mari de bere premium şi de bere blondă.

Încrederea „mohorâtă” a consumatorilor a influenţat vânzările de bere ale Heineken în Europa în primul trimestru al anului 2024, dar marele producător de bere a prezis o revenire în al doilea trimestru.

Conform estimărilor analiştilor din domeniu, valoarea vânzărilor globale de bere va depăşi volumul în următorii patru ani, pe măsură ce categoria continuă să devină mai „premium”, potrivit analistului financiar citat.

Potrivit cercetării, în lunile de vară, consumul de cocktailuri l-a depăşit pe cel de bere. Totuşi, evenimentele sociale vor continua să fie un catalizator cheie pentru consumul alimentelor răcoritoare. Evenimentele sportive importante precum Jocurile Olimpice şi, mai ales, Campionatul European de Fotbal, ar trebui să stimuleze consumul în cele 27 de state membre.

Grupul XTB este un furnizor internaţional de produse, servicii şi soluţii tehnologice de tranzacţionare şi investiţii.

Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Spynews
”Nu îmi este frică”. A fost sau nu Gabi Bădălău bătut de Bianca Drăgușanu?! Ce spune despre presupusele acte de violență ale vedetei de la o petrecere
Evz.ro
Bogdan Vlădău nu știe cum să-i mai intre în grații Ginei. Vedeta îl ignoră total, cel puțin pe net
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Autoritățile Române înțeleg Durerea Familiei Române din Leeds, dar Consideră Decizia Britanicilor „Legală și Îndreptățită”
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!