Oferta lui Marcel Ciolacu pentru PNL. Planul ar urma să fie pus în aplicare după alegerile prezidențiale

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că, în opinia sa, coaliția PSD-PNL ar trebui menținută și după alegerile prezidențiale. Toate sondajele arată că PSD este favorit la parlamentare și conform liderului social-democrat, alianța PSD - PNL ar trebui să rămână la guvernare și din decembrie încolo.
Alina Costache
28 oct. 2024, 13:59
Oferta lui Marcel Ciolacu pentru PNL. Planul ar urma să fie pus în aplicare după alegerile prezidențiale

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că, în opinia sa, coaliția PSD-PNL trebuie să rămână la guvernare și după alegerile prezidențiale.

”Cred din tot sufletul că cel mai important lucru după 8 decembrie este o majoritate politică democratică fără a face acest joc politic cine e de stânga, cine e de dreapta. În spatele fiecăruia, că sunt de dreapta, că sunt de stânga, sunt tot români, nu sunt elefanți!

Trebuie să ne suflecăm puțin mâinile, să stăm să ne gândim puțin și să profităm de gura de oxigen pe care o avem.

Cred că actuala coaliție de guvernare trebuie să-și continue drumul împreună, cred că puterea trebuie să fie împărțită în România, în funcție de cine va ieși președintele României. O spun fără niciun fel de reținere: până pe data de 21 decembrie, până când va depune jurământul noul Parlament, trebuie să avem bugetul aprobat.

Dacă vor, eu n-am nicio problemă, până pe 23 decembrie trebuie învestit noul Guvern și apoi, după cum știm, până pe 6 ianuarie nu muncește nimeni în România, dar după 6 ianuarie ne apucăm de treabă.”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu îl atacă pe Emil Boc în timpul unei întâlniri cu primarii din România: „Nu voi repeta experiența domnului Boc, care automat duce și la inflație”

Primul-ministru Marcel Ciolacu a anunţat că în zona administrativă România are restanţe şi de reformă, dar şi de organizare şi a precizat că în primele şase luni din 2025 trebuie închise aceste reforme deoarece se regăsesc în cererile de plată 4, 5, 6, 7 şi sunt legate între ele. El a adăugat că a fost an electoral, iar anumite persoane au evitat să ia decizii.

”Avem foarte multe restanţe. Asta este adevărul. În zona administrativă avem restanţe şi de reformă, avem restanţe şi de organizare, avem restanţe şi cum sunt legile, la Codul Administrativ, legislative şi Codul Urbanismului.Foarte multe provocări pe care va trebui să le închidem în primele şase luni ale anului viitor fiindcă aceste reforme se regăsesc în anumite cereri de plată, 4, 5, 6, 7 cumva sunt legate între ele şi pentru că haideţi să fim corecţi a fost un an electoral şi s-a evitat de către anumite persoane să ia decizii, chiar dacă este un an electora va trebui de această dată să punem tot pachetul pe masă şi, indiferent în ce cerere de plată este respectiva reformă, ele având conexiuni una cu alta şi trebuie văzut tabloul întreg, să nu mai luăm de pe bucăţi, să le rupem din context”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu, iritat de discuțiile despre creșteri de taxe și restructurări: ”Un an de zile am avut numai breaking news-uri de apocalipsă. Nu sunt în acest plan!”

El a mai afirmat că nu pot fi luate decizii la nivel central fără să existe o consultare cu administraţiile locale.

„Trebuie văzut întreg contextul, întreg tabloul şi toate trebuie discutate odată. Nu se pot lua decizii la nivel central fără să ai o consultare cu administraţiile locale care sunt de fapt partenerul principal în orice proiect pe care vrei să îl implementezi. Şi am văzut lucrul acesta şi în noile spitale care se construiesc în sănătate şi în infrastructură, unde Ministerul Transportului a făcut descentralizări, şi cu preşedinţii de consilii judeţene, dar şi cu primarii de mari municipii. Acelaşi lucru se întâmplă şi în educaţie, învăţământul dual şi cu investiţiile din educaţie”, a explicat premierul.
El a adăugat că dezvoltarea României trebuie să fie unitară şi echilibrată.
”Şi, în ultimul rând, trebuie să facem această dezvoltare a României în următorii ani, unitară şi echilibrată fiindcă de aceea am avut această migraţie către vest, pentru că dezvoltarea n-a fost una echilibrată. Normal că companiile au venit în funcţie de costuri să se aşeze în anumite zone, normal că s-a dezechilibrat sistemul energetic, cu alte cuvinte ne trebuie un plan. Ne trebuie un plan pe care să ni-l asumăm şi politic, dar şi în structurile AMR, în UNCJR, patronate, sindicate şi să sperăm că în următorii cinci ani o să se întâmple acest lucru”, a afirmat Marcel Ciolacu.

DailyBusiness
Din 2025, impozitul pe pensii dispare complet!
Spynews
Nu trebuie să renunți la pâine pentru a avea o dietă sănătoasă! Ce variantă este mai bună și cum se mănâncă
Bzi.ro
Loredana Groza i-a dansat pe masă lui Mihai Bobonete: „Ce nu fac eu pentru bani?!”
Fanatik.ro
Veste de ultimă oră de la Vocea României! Ce se întâmplă cu echipa lui Smiley. A plecat din show-ul de la PRO TV
Capital.ro
ADIO, maestre! Am mai pierdut un mare ACTOR. Românii îi dau ultimele aplauze
Playtech.ro
Imagini de senzație de la nunta lui Iancu Sterp. Mirele a atras toate privirile, cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Banca Transilvania lansează credite unice! Sprijin financiar revoluționar pentru clienții cu probleme de sănătate!
Adevarul
Porecla șocantă pe care Mohamed Al-Fayed i-a dat-o Prințului Philip. Ce legătură avea cu accidentul în care au murit Prințesa Diana și fiul său Dodi
wowbiz.ro
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei Coțolan, după ce au lipsit de la cununia civilă! Gestul logodnicei artistului a atras imediat atenția tuturor
Spynews
Cine pregătește micul dejun în cuplul Dinu Maxer - Magdalena Chihaia. Ce surprize îi face artistul logodnicei lui
Spynews
Fosta lui Alex Bodi, Justyna Gradek, s-a despărțit de Cristian Costin de la Insula Iubirii! Relația s-a terminat după doar câteva săptămâni
Evz.ro
Povestea casei ascunse de bolțile de castani. Se vinde azi cu peste un milion de euro
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
kanald.ro
Anumiți pensionari vor primi 320 de lei în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025! Cine sunt cei care vor beneficia de această sumă
Cancan.ro
Iancu, derapaj uluitor despre Daniela Iliescu. Culiță a intervenit instant: 'Stai parcat'
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Doliu în politica din România! Toată lumea îl plânge. Dumnezeu să îl odihnească în pace!
StirileBZI
Cei care au centrală termică trebuie să știe asta: Cum setezi corect termostatul
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii, prinsă la hotel cu celebrul milionar
stirilekanald.ro
Andrei, mort după ce fosta iubită l-a lovit cu mașina! Detalii de ultimă oră
substantial.ro
O tânără regretă mutarea din București la Cluj-Napoca
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! S-a aflat cine CÂȘTIGĂ ALEGERILE PREZIDENȚIALE din AMERICA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Mori cu zile în spitalele din România: Pacient operat greșit și infectat cu bacterii nosocomiale la Spitalul Județean Slatina