Oferta unui hotel din Bucureşti. Preţul unei băi calde, cât jumătate din preţul unei camere.
”Am făcut un pachet să acopere cam costul nostru minim, cheltuielile pe care le avem. Include duș cu apa caldă și căldură, bineînțeles, consumabile, săpun, șampon, prospoape, halate de baie”, a declarat Andreea Nicu, manager hotel, pentru A1.ro.
Ideea le a venit după ce proprii angajaţi au trecut prin asta acasă. ”Doresc să beneficieze cât mai mulți bucureșteni de aceasta posibilitate, să se încălzească și să se simtă mai bine, să se simtă oameni civilizați mai ales în aceste vremuri de Covid”, mai spune Andreea Nicu, pentru aceeaşi sursă.
Bucureştenii continuă să îngheţe în apartamente. O ţeavă din care ţâşneşte apa caldă s-a spart în mijlocul unei străzi din zona Doamna Ghica.
Peste 2.700 de imobile din Capitală, majoritatea blocuri, nu au deloc apă caldă sau căldură ori agentul termic nu este livrat la parametri, astfel că apa caldă și caloriferele sunt mai mult reci. Cele mai multe blocuri afectate se află în Sectoarele 2, 3, 4 și 5.
Cauza o reprezintă o avarie la CET SUD, produsă vineri noapte și care a fost reparată luni, dar temperatura este crescută treptat, iar la capetele de rețea, din cauza țevilor vechi și degradate, apa ajunge rece.
Și CET Grozăvești livrează apă la temperatură mai scăzută, dar problema se va rezolva până la finalul săptămânii, când va fi pus un nou cazan în funcțiune, au declarat reprezentanții ELCEN pentru HotNews.ro.
”Și atunci ai doua posibilitati, fie pui Elcen sa lucreze la maximum cum a făcut si cedat CET SUD, fie intervii punctual, ceea ce vom face, dar asta înseamnă că o să fie niste zile în care pe intervenții punctuale, oamenii nu vor avea apa caldă și caldura”, a declarat Nicuşor Dan, primarul Capitalei.