„Aşa cum discutăm despre o avere sau o bogăţie, piscina poate fi considerată ceva în plus faţă de un standard. Pe mine mă judecă organul local pe utilităţi, faceţi o deosebire – o locuinţă construită la ţară cu materiale locale, cu utilităţile în spatele curţii, şi altă locuinţă tot la ţară construită alături, care are fosă, care are toate utilităţile în casă şi mai are şi boiler şi hidrofor. Ele vor fi impozitate diferit, dacă mai puneţi o a treia care are şi o piscină logic ar fi să existe trei categorii diferite de impunere, acesta este conceptul, este de analizat, care este varianta, din ce este construită, cum se alimentează, consumă apă, deversează apă, sunt multe de discutat. Ea (propunerea MFP – n.a.) a fost lansată ca o discuţie despre cum se vede în public o idee despre taxarea bogăţiei, acesta a fost rolul acestei informaţii”, a afirmat oficialul ANAF, potrivit agerpres.
Recent au apărut în presă informaţii de la oficiali ai Ministerului Finanţelor conform cărora statul va impozita şi piscinele construite pe proprietăţile individuale, la fel cum se taxează clădirile sau terenurile, Finanţele fiind decise să elimine cât mai multe din excepţiile privind impozitul pe proprietate, pe venit şi pe profit.
Sistemul de impozitare a proprietăţii a fost modificat de mai multe ori în ultimii ani, dar veniturile colectate la buget din această sursă rămân încă reduse. România colectează astfel venituri reprezentând 0,7% din PIB, în timp ce Polonia colectează 1,1% din PIB, iar media europeană este undeva la 3%