Procurorul sârb a mai spus că până în acest moment Sebastian Ghiţă nu a dat nicio declaraţie despre mandatul de extrădare prezentat de Interpol şi nici nu a menţionat nimic despre azilul politic la audiere.
România TV vă prezintă interviul cu oficialul din Înalta Curte din Serbia, care vorbeşte despre situaţia lui Sebastian Ghiţă:
Reporter: A primit vizite din partea familiei, a avocaţilor sau prietenilor?
Oficial Înalta Curte: Conform articolului 219 din Codul de procedură penală cu acordul judecătorului şi în prezenţa lui, dar şi a unui delegat, în limitele impuse de locul de deţinere, arestatul poate fi vizitat de rude apropiate şi, la cerere, de doctor sau alte persoane. Toate vizitele vor fi trecute în registrul închisorii.
Reporter: Cum a fost capturat? Era în maşină sau pe stradă?
Oficial Înalta Curte: Conform informaţiilor pe care le avem în acest caz, domnul Sebastian Ghiţă a fost arestat într-o cafenea.
Reporter: A dat vreo declaraţie până acum în faţa vreunui procuror sau a unui judecător? A colaborat cu autorităţile sârbe?
Oficial Înalta Curte: Nu, domnul Sebastian Ghiţă a vorbit despre lucruri legate de situaţia personală şi cetăţenie, dar nu a vrut să dea nicio declaraţie legată de mandatul de extrădare prezentat de Interpol.
Reporter: De când ştiau autorităţile sârbe despre faptul că Sebastian Ghiţă se află în Serbia?
Oficial Înalta Curte: Nu avem această informaţie.
Reporter: Fratele său a dat vreo declaraţie în faţa vreunui procuror sau a unui judecător?
Oficial Înalta Curte: Nu, nu a dat nicio declaraţie.
Reporter: A cerut azil politic?
Oficial Înalta Curte: Nu, nu a menţionat nimic despre azilul politic la audiere.
Sebastian Ghiţă a fost prins cu acte false în urma unui control de rutină desfăţurat în Serbia. Ghiţă s-a prezentat drept cetăţean slovean cu numele de Alexander Ivanovici.
De când a fost capturat, Sebastian Ghiţă a fost dus în arestul central, iar autorităţile de la Belgrad nu au vrut să ofere, până acum, niciun detaliu cu privire la acuzaţiile de intrare frauduloasă în Serbia.
Până să ajungă în faţa unui judecător, autorităţile de la Belgrad trebuie să stabilească dacă nu cumva a mai comis şi alte infracţiuni.
Mai mult decât atât, fostul deputat a aflat că nu poate fi reprezentat în faţa anchetatorilor decât de un avocat sârb.