„OLAF a găsit dovezi care evidențiază colaborarea între beneficiarul fondurilor, funcționarii publici și contractantul, inclusiv falsificarea documentelor în timpul procedurii de achiziție. Unele dintre aceste documente au fost utilizate și în sprijinul cererii pe care beneficiarul a prezentat-o autorității de gestionare, care a dus la plata a 21 de milioane EUR din fondurile Uniunii Europene”, se arată în comunicat.
Investigațiile OLAF au fost încheiate cu recomandări pentru Direcția Generală Politică Regională și Urbană, pentru a recupera suma de 21 de milioane de euro, și DNA pentru a iniția o acțiune juridică în acest caz.
„Această investigație este un exemplu perfect al cooperării pozitive dintre OLAF și autoritățile naționale”, a declarat directorul general al OLAF, Nicolae Ilett.
Vă reamintim că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fapte săvârşite în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. DNA îl acuză pe Liviu Dragnea de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, şi două infracțiuni de abuz în serviciu. Alături de Liviu Dragnea sunt urmărite penal şi alte opt persoane, între care angajaţi Tel Drum şi funcţionari din cadrul CJ Teleorman.
În replică la acuzaţiile DNA, Liviu Dragnea a spus că „nu mă consider vinovat” şi că „o să vedem pe ce îşi bazează DNA acuzaţiile”.