Olanda – Anglia 1-2 LIVE STREAM VIDEO ONLINE PRO TV în semifinalele de la Euro 2024. Se decide a doua finalistă, Spania este deja la Berlin!

Selecţionata Angliei s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins echipa Olandei cu scorul de 2-1 (1-1), miercuri seara, pe BVB Stadion din Dortmund, în a doua semifinală.
Filip Stan
10 iul. 2024, 23:30
Olanda - Anglia 1-2 LIVE STREAM VIDEO ONLINE PRO TV în semifinalele de la Euro 2024. Se decide a doua finalistă, Spania este deja la Berlin!
Olanda - Anglia LIVE STREAM VIDEO ONLINE PRO TV în semifinalele de la Euro 2024. Se decide a doua finalistă, Spania este deja la Berlin!

Echipa naţională a Angliei a învins miercuri seara, la Dortmund, scor 2-1, reprezentativa Ţărilor de Jos, calificându-se astfel în finala Euro 2024, unde va înfrunta Spania.

Olandezii au deschis scorul prin Simons ‘7. Pentru Anglia au marcat Kane ’18 (penalti) şi Watkins ‘90+1.

La Dortmund, englezii au avut prima ocazie, la centrarea lui Bukayo Saka, ratată de Foden şi Trippier, în minutul 4. După numai trei minute Xavi Simons a deschis scorul pentru olandezi, cu un şut de la marginea careului. În minutul 15 Dumfries a avut o intervenţie neregulamentară, în careu, la Harry Kane şi, după consultarea VAR, arbitrul german Felix Zwayer a dictat lovitură de pedeapsă. A executat Harry Kane, care a egalat în minutul 18. Dumfries a respins mingea de pe linia porţii, în minutul 23, iar elevii lui Ronald Koeman au răspuns prin bara lui Dumfries, din minutul 30 – lovitură de cap la centrarea lui Simons. Foden a trimis şi el în bară, în minutul 32, iar la pauză s-a intrat cu scor egal, 1-1. Pickford a scos incredibil în minutul 65, la van Dijk. Anglia a avut un gol anulat în minutul 80, când Kyle Walker a centrat şi Bukayo Saka a înscris, dar Walker se afla în ofsaid. Cole Palmer a şutat prost dintr-o poziţie bună în minutul 86, dar golul calificării englezilor în finală a venit în minutul 90+1, din pasa aceluiaşi Cole Palmer. Ollie Watkins a preluat şi a şutat la colţul lung învingându-l pe Verbruggen.

Cum s-a desfăşurat meciul:

Min. 90: GOOOL rezerva Watkins, Anglia – Olanda 2-1

Min. 88: Ocazie mare Anglia, Palmer, abia intrat, trage peste poartă din poziţie ideală, ar fi putut fi golul calificării în finală.

Min.80: Fanii britanici au explodat de bucurie, dar golul a fost anulat pemotiv de ofsaid

Min. 65: Ocazie imensă Olanda, la o fază fixă, Pickford scoate cu greutate şutul expoediat Van Dijk

Min. 31: Şi Foden  loveşte bara, dar pe cea laterală, 1-1 şi la bare

Min. 29: Bară Olanda! Dumfries aproape să egaleze după o centrare din corner.

Min. 23: Ocazie uriaşă pentru Anglia! Foden a șutat din apropierea porții, însă Dumfries a respins balonul de pe linia porții!

Min. 19: Olanda – Anglia 1-1, GOOL Harry Kane din penalty. La faza anterioară, Kane a fost lovit de Dumfries, iar, în urma intervenției din cabina VAR, englezii au primit lovitură de pedeapsă. Cartonaș galben și pentru fundașul olandez.

Min. 14: După un șut respins al lui Saka, mingea a ajuns la Harry Kane, care, din interiorul careului, a șutat puternic, însă peste poarta lui Verbruggen.

Min. 7., Olanda – Anglia LIVE VIDEO: 1-;  GOOOOL Olanda, Simons deschide scorul, dezastru pentru Anglia

Min. 1: A început a doua semifinală a Euro 2024.

UPDATE Ciocniri violente între suporteri au avut loc, miercuri, la Dortmund, înainte de semifinala Euro 2024 dintre Ţările de Jos şi Anglia, relatează L’Equipe.

Un videoclip apărut în social media şochează prin violenţă.

Miercuri, fanii olandezi au pornit la „vânătoare” de fani englezi înainte de meci.

Huliganii i-au găsit pe fani într-un restaurant, pe care l-au distrus după ce au aruncat cu scaune, mese şi pietre în suporterii adversarilor. După câteva secunde, poliţia a intervenit pentru a-i dispersa pe batavi.

Deocamdată nu au fost raportate cazuri de leziuni grave.

Echipele de start în Olanda – Anglia:

Olanda (4-3-3): Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Schouten, Simons, Reijnders – Malen, Gakpo, Depay
Selecționer: Ronald Koeman (61 de ani)
Rezerve: Bijlow, Flekken, Geertruida, De Ligt, Wijnaldum, Weghorst, Frimpong, Van de Ven, Veerman, Blind, Brobbey, Maatsen, Zirkzee, Bergqijn, Gravenberch

Anglia (3-4-2-1): Pickford – Walker, Stones, Guehi – Saka, Mainoo, Rice, Trippier – Foden, Bellingham – Kane
Selecționer: Gareth Southgate (53 de ani)
Rezerve: Ramsdale, Henderson, Shaw, Alexander-Arnold, Konsa, Dunk, Gallagher, Toney, Gordon, Watkins, Bowen, Eze, Gomez, Palmer, Wharton

Arbitru principal: Felix Zwayer (Germania)
Arbitri asistenți: Stefan Lupp, Marco Achmuller (Germania)
Arbitru VAR: Bastian Dankert (Germania)
Asistent VAR 1: Christian Dingert (Germania)
Asistent VAR 2: Marco Fritz (Germania)
Arbitru de rezervă: Daniel Siebert (Germania)

Olanda, drumul spre semifinale

Olanda s-a calificat în semifinalele de la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 3 în Grupa D, în care a bifat următoarele rezultate: 2-1 cu Polonia (Gakpo 29, Weghorst 83 / Buksa 16), 0-0 cu Franţa şi 2-3 cu Austria (Gakpo 47, Depay 75 / Malen 6a, Schmid 59, Sabitzer 80), în optimile de finală a trecut de România, scor 3-0 (Gakpo 20, Malen 83, 90+3), iar în sferturile de finală a eliminat-o pe Turcia, scor 2-1 (De Vrij 70, Gakpo 76 / Samet Akaydin 35).

Olanda n-a mai ajuns într-o semifinală de Campionat European din 2004, când pierdea în fața Portugaliei, țara gazdă de atunci, cu 2-1. Batavii au o victorie și patru înfrângeri în semifinale la EURO, singura victorie în această fază a competiției fiind contra Germaniei Federale în 1988, când Olanda a câștigat titlul în finala cu URSS (2-0).

Koeman: „Este ceva special”

„Pentru întreaga națiune, este ceva special. Suntem o țară mică și suntem în semifinale cu Anglia, Franța și Spania. Suntem foarte mândri. A trebuit să suferim, dar este un mare succes să avem ocazia să jucăm într-o semifinală. Diferențele dintre echipele naționale au devenit mai mici. Germania a obținut un egal împotriva Elveției în ultima secundă. Anglia a egalat târziu contra Slovaciei și a trimis meciul în prelungiri. Nu e ca și cum celelalte naționale de top au fost mai convingătoare decât Olanda. Este o idee învechetă aceea că încă mai există naționale mici. În Olanda, oamenii au impresia că vom câștiga dacă adversarul nu se numește Spania. Poate că așa era înainte, însă acum nu mai este cazul”, a declarat Ronald Koeman, selecţionarul „portocalei mecanice”.

Anglia, drumul spre semifinale

Anglia s-a calificat în această fază a turneului final după ce a terminat pe locul 1 în Grupa C, în care a înregistrat următoarele rezultate: 1-0 cu Serbia (Bellingham 13), 1-1 cu Danemarca (Kane 18 / Hjumland 34) şi 0-0 cu Slovenia, apoi a trecut în optimile de finală de Slovacia, 1-1 după 90 de minute, 2-1 după 120 de minute (Bellingham 90+5, Kane 91 / Schrany 25), iar în semifinale a eliminat-o pe Elveţia, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute (Saka 80 / Embolo 75), 5-3 după executarea loviturilor de departajare.

Pentru Anglia este a doua semifinală consecutivă la Campionatul European, după ce la precedentul turneul final a trecut de Danemarca (2-1) după prelungiri.  Bilanțul Angliei în semifinalele continentale disputate până acum este de o victorie și două remize.

Southgate: „Echipa are ocazia să scrie istorie”

„Am arătat o viziune mai bună despre noi înşine cu mingea, mai liberi. Nu ştiu dacă mesajul s-a schimbat, dar am impresia că grupul nostru s-a schimbat şi că am fost într-un moment al turneului în care ne întrebam „ce este posibil, realizabil”, mai degrabă decât să ne gândim la ce se poate întâmpla rău. Echipa are ocazia să scrie istorie, are ocazia să participe la prima finală din afara Angliei”, a spus gareth Southgate, selecţionerul britanicilor.

Olanda – Anglia, echipe probabile

Olanda: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Schouten, Reijnders – Malen, Simons, Gakpo – Depay. Selecționer: Ronald Koeman (61 de ani).

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guehi – Saka, Mainoo, Rice, Trippier – Bellingham, Foden – Kane. Selecționer: Gareth Southgate (53 de ani).

Arbitru: Felix Zwayer (Germania). Arbitri asistenți: Stefan Lupp, Marco Achmuller (Germania). Stadion: Signal Iduna Park (Dortmund).

Spynews
Dana Roba este în stare de șoc! Ce a aflat, abia acum, de la fiicele sale, la un an distanță de la bătaia soră cu moartea primită
Bzi.ro
Carmen Harra a spus totul despre căsnicia lui Smiley cu Gina Pistol: „El este un independent!“
Fanatik.ro
Capcana în care pică turiștii români din Bulgaria. Mulți au fost amendați cu 500 de euro: ”La noi trebuie să știi legea”
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are dreptul. Ilegal dacă stai la bloc. Nu poți aduce modificări
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Anunțul momentului de la BNR pentru toți românii cu credit în LEI
Adevarul
Cum să folosești corect aerul condiționat de la mașină. Sfaturi pentru economia de combustibil: „nu mori, va fi rece mașina” VIDEO
Spynews
Accuweather ne-a anunțat când o să plouă prima oară în București după canicula care a „topit” România. Mai avem de îndurat 7 zile de chin
Spynews
Betty Salam clarifică situația căsniciei și relația pe care o are cu soțul ei, Cătălin Vișănescu. Artista neagă că există alt bărbat în viața ei: "Nu voi divorța" | VIDEO
Evz.ro
Codul Rutier. Capcana din parcare. Greșelile pe care le fac șoferii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Acuzații GRAVE la adresa iubitului Dianei Maria, fata ucisă de urs în Bucegi. „Adevărul??? Am împins-o pe Diana în râpă ca să...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Intoxicație suspectă la un Hotel de 5 Stele din Olimp! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție după ce mai mulți turiști au acuzat stări severe de rău
Capital.ro
Banii de care trebuie să te ferești în România. Alertă pentru cu bani cash. Trebuie predați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
substantial.ro
Mai Mult de 90% Dintre Turiștii care Solicită Ajutorul Salvamontiștilor Nu Știu Cum să Reacționeze în Fața Animalelor Sălbatice
MediaFlux
CUM afli PENSIA din septembrie. Ministrul Muncii ARATĂ decizia
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?