Guvernul interimar din Olanda, condus de premierul Mark Rutte, urmează probabil să ia vineri o decizie privind noile măsuri, după recomandarea Echipei de Gestionare a Epidemiilor, comisia de experţi, a transmis radioteleviziunea NOS. Guvernul acţionează de multe ori conform recomandărilor comisiei, dar nu întotdeauna, remarcă Reuters.
Conform propunerii experţilor, şcolile ar urma să rămână deschise, precizează sursa citată.
Carantina a fost considerată de neconceput în multe ţări dezvoltate după campaniile de vaccinare, chiar dacă numărul de cazuri a atins noi recorduri. State cum ar fi Regatul Unit contează pe doze de rapel pentru creşterea imunităţii şi pentru a evita suprasolicitarea sistemelor de sănătate pe timpul iernii.
În Olanda s-au administrat până acum doze de rapel doar unui grup mic de pacienţi cu sisteme imunitare slabe. Deşi rata de vaccinare a adulţilor este de aproape 85%, unele spitale olandeze au fost nevoite să reducă îngrijirile obişnuite pentru a trata cazurile de coronavirus.
De săptămâna trecută, în Olanda este din nou obligatoriu portul măştilor de protecţie şi s-a extins lista obiectivelor unde accesul este permis doar cu „paşaportul COVID”, care atestă vaccinarea sau obţinerea unui rezultat negativ la testare.
Institutul naţional de sănătate (RIVM) a raportat marţi o creştere cu 45% a numărului săptămânal de cazuri, la 76.790, adică peste 400 la 100.000 de locuitori.