Trotinete electrice, ATV-uri, maşini cu tot mai mulţi cai putere – sunt tot atâtea capcane mortale pentru români, care se menţin de ani buni în topul celor mai grave accidente rutiere din Uniunea Europeană.
Olga, tânăra care s-a izbit cu un ATV într-un copac, la Gura Humorului, în timp ce era în vacanță, a fost condusă pe ultimul drum. Sicriul aproape că nu se mai vedea de flori și jucării. Ea era cunoscută drept o femeie extrem de implicată în tot ceea ce făcea, iar vestea morții sale a venit ca un trăsnet peste apropiați.
Jucării și flori… Toate pentru Olga. Ieri, Anca Olga Elena Scânteie a fost condusă pe ultimul drum, la Iași. Sâmbătă, tânăra se afla la Gura Humorului cu mai mulți prieteni. La un moment dat, în jurul orei 12, a decis împreună cu o prietenă să se urce pe un ATV. Nimeni nu avea să știe că aceea avea să fie ultima cursă pentru ea. ATV-ul pe care îl conducea a fost scăpat de sub control și se îndrepta spre un brad. Prietena Olgăi a sărit de pe vehicul înainte de impact, însă tânăra nu a fost atât de inspirată și s-a izbit în plin.
Olga, tânăra care s-a izbit cu un ATV într-un copac, la Gura Humorului, în timp ce era în vacanță, a fost condusă pe ultimul drum.
În urma impactului a intrat în stop cardio-respirator. Chiar femeia care o însoțea ar fi sunat la 112, pentru a cere ajutor. Către locul tragediei au pornit mai multe echipaje de salvare și polițiștii. Medicii au inițiat manevrele de resuscitare, dar, din păcate, au fost nevoiți, în cele din urmă, să declare decesul tinerei. Olga suferise traumatisme severe, iar viața nu i-a mai putut fi salvată. Prietena tinerei a ajuns la spital având mai multe leziuni. Pe fir au intrat polițiștii care au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.
„Fără cuvinte!
Draga mea prietenă și cumnată Olga Scânteie a plecat brusc dintre noi, lănsându-ne profund îndurerați! Astăzi (ieri – n.r.) începând cu orele prânzului, ne strângem să ne luăm la revedere la capela bisericii Sfântul Proroc Daniel, șoseaua Nicolina (Selgros/Rondul Vechi).”, a scris o rudă pe Facebook.
Tânăra care s-a izbit cu un ATV într-un copac făcea jucării pentru copii
Trebuie precizat faptul că atât Olga, cât și prietena sa nu erau echipate corespunzător pentru a practica un traseu cu ATV-ul. Niciuna dintre femei nu purta cască de protecție. Ieri, Olga a fost condusă pe ultimul drum. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o biserică din zona CUG, iar după prânz a fost înmormântat la Cimitirul „Buna Vestire” din Iași. Zeci de apropiați au condus-o, iar sicriul i-a fost acoperit de flori și jucării. În perioada pandemiei, Olga a pus bazele unei afaceri inedite. Transforma desenele copiilor în jucării din materiale textile. Pe rețelele de socializare posta destul de des fotografii din natură, îi plăceau excursiile, animale și sporturile extreme.
În urma ei au rămas acum o familie îndurerată și mulți prieteni care nu înțeleg de ce a trebuit să plece atât de devreme dintre ei. În Iași, atât Olga, cât și soțul ei, Dan, erau doi tineri respectați.
România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere. Care este țara cu cele mai sigure drumuri
România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere. Potrivit Institutului Național de Statistică, pe drumurile patriei au loc, zilnic, peste 70 de accidente. Mai mult de 70% dintre ele se întâmplă în timpul zilei, iar 87% au loc pe carosabil uscat.
România se află în fruntea clasamentului în Europa la cele mai multe accidente produse zilnic. În 2022 s-au produs, în medie, zilnic, 76 de accidente, ceea ce înseamnă, într-un singur an, peste 28.000 de accidente în toată țara. În urma acestor accidente, în fiecare zi, au decedat, în medie, patru români. Cele mai multe s-au produs în București, apoi în județele Iași, Cluj, Constanța, Suceava și Mures.
Cele mai multe persoane decedate în accidente rutiere, în România, s-au înregistrat pe raza județelor Bacău, Dolj și Prahova. Cele mai mult accidente rutiere produse în Romania au avut loc pe timpul zilei, 73% dintre ele, și 87% din totalul lor, pe carosabil uscat. Acest lucru demonstrează că România mai stă prost la încă două capitole, la infrastructură și educație rutieră. România este, astfel, pe primul loc în două clasamente în Europa, cele mai multe accidente produse zilnic și cele mai proaste drumuri, care contribuie direct la numărul ridicat de accidente.
Cele mai sigure drumuri din Europa sunt în Suedia, unde în urma accidentelor rutiere se înregistrează 18 decese la un milion de locuitori, iar în Romania, comparativ cu Suedia, vorbim de un număr mult mai mare, 93 de decese la un milion de locuitori.
Suedia este urmată în clasamentul celor mai bune drumuri de Danemarca, Germania și Irlanda.