Vasilescu speră să primească un răspuns de la Curtea de Conturi până în februarie 2012, când se vor dezbate în Parlament rapoartele SRTV şi SRR.
”Probabil aţi văzut în ultimele zile postat pe blogul meu o stenogramă a ultimului Consiliu de Administraţie al TVR. Noi, în cadrul Parlamentului României, ştiam că pierderile TVR au ajuns anul acesta la suma de 40 milioane euro, ceea ce oricum era o sumă exorbitantă. Între timp am aflat că sunt de 100 de milioane de euro, ceea ce echivalează cu pierderile Tarom şi Poşta Română la un loc, gaura pe care o dau băieţii din energie. Şi dacă adunaţi toate aceste pierderi o să vedeţi că nu ar mai fi trebuit să se fi tăiat salariile bugetarilor cu 25% şi nici pensiile. Încă din luna mai cer în Parlament să se discute rapoartele SRR şi SRTv, însă au fost blocate până acum sub pretextul că nu a venit un aviz de la comisia de buget-finanţe, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată în Parlament. Nu înţelegeam care este substratul, dar iată că îl înţelegem acum: datoriile TVR erau extraordinar de mari, iar actuala putere dorea să le ţină ascunse’, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.
Senatorul PSD a mai afirmat că la TVR „este vorba de un management defectuos şi de angajări care s-au făcut în plină criză” în special la Redacţia Ştiri.
Potrivit sursei citate, datoriile TVR nu sunt istorice, pentru că, spune Vasilescu, în 2004 instituţia avea profit 10 milioane de euro.
Aceasta a prezentat presei un document prin care a sesizat Curtea de Conturi în cazul TVR şi a cerut DNA să se autosesizeze. ‘(…) Vreau să se autosesizeze şi DNA, pentru că este vorba de mai multe infracţiuni, una dintre aceste acestea fiind stopajul la sursă. Odată şi odată trebuie cineva să facă o curăţenie în TVR. Dacă nu putem face noi în Parlament, pentru că suntem în opoziţie şi degeaba cerem să se discute rapoartele SRR şi SRTv, măcar să se implice celelalte instituţii ale statului unde nu există algoritm politic, cel puţin la nivel declarativ’, a spus senatorul PSD.
Aceasta a mai spus că a cerut Curţii de Conturi să verifice şi dacă este justificată achiziţionarea unui singur meci cu suma de 250.000 euro, în condiţiile în care sumele până acum sumele erau foarte mici şi dacă este normal să se cheltuiască un milion de euro pentru benzină.