Olguţa Vasilescu despre decizia CA Bucureşti în dosarul său: N-am pierdut nimic, n-am câştigat nimic

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a scris vineri, pe o rețea de socializare, după ce magistrații Curții de Apel București au admis contestația DNA împotriva deciziei prin care Tribunalul Capitalei hotărâse să restituie procurorilor dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupție, că nu a pierdut și nu a câștigat nimic, iar "telenovela continuă".
Filip Stan
04 nov. 2016, 18:02
Olguţa Vasilescu despre decizia CA Bucureşti în dosarul său: N-am pierdut nimic, n-am câştigat nimic

Curtea de Apel București a trimis dosarul meu, spre rejudecare, la Tribunalul București, pentru vicii de procedură. Mai precis, după ce instanța a decis returnarea dosarului la DNA pentru încălcarea dreptului la apărare, probe obținute ilegal etc, a omis să citeze procurorul DNA, după 5 zile. Astăzi, DNA a atacat decizia Tribunalului București pentru vicii de procedură. N-am pierdut nimic, n-am câștigat nimic. O luăm de la capăt cu procedurile de cameră preliminară. Telenovela continuă…„, a scris Olguţa Vasilescu pe pagina de Facebook.

La rândul, avocatul Radu Marinescu a afirmat că rămâne valabilă încheierea Tribunalului București din data de 20.09.2016 prin care s-a constatat încălcarea dreptului la apărare, „nelegalitățile în efectuarea urmăririi penale și neregularitatea rechizitoriului în privința descrierii și probării faptelor și prin care au fost excluse probe obținute neloial”.

Curtea de Apel București (camera preliminară) a restituit cauza penală privind pe Lia Olguța Vasilescu, Radu Preda și Popescu Daniela la Tribunalul București, pentru corectarea unui viciu pur formal de procedurp (neparticiparea procurorului la ședința de dezinvestire a instanței). Procedura va fi reluată în fața Tribunalului București exclusiv în legătură cu acest aspect procedural formal. Încheierea Tribunalului din data de 20.09.2016 prin care s-a constatat încălcarea dreptului la apărare, nelegalitățile în efectuarea urmăririi penale și neregularitatea rechizitoriului în privința descrierii și probării faptelor și prin care au fost excluse probe obținute neloial (înregistrări ambientale, declarații de martori, denunțuri etc.) rămâne valabilă„, a scris avocatul celor trei pe Facebook.

Pe 6 octombrie, Tribunalul București a decis să trimită la DNA dosarul în care primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, este acuzată de corupție, judecătorii constatând neregularitatea actului de sesizare a instanței.

Decizia a fost luată după ce, pe 20 septembrie, tribunalul a declarat ca nule mai multe probe strânse de anchetatori în acest dosar, și anume declarațiile date de trei martori în fața ofițerilor de poliție judiciară, deoarece aceștia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum și o declarație dată de denunțătorul Ionuț Pârvulescu. Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguței Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

Pe 19 iulie, Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracțiuni) și spălare de bani (două infracțiuni).

În același dosar, au fost deferiți justiției Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mită (două infracțiuni) și instigare la spălare de bani, și Elena Daniela Popescu, la data faptelor reprezentant al unei asociații non-profit, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Lia Olguța Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări, inculpata folosindu-se, în schimbul obținerii acestor foloase, de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a PSD.

De asemenea, Olguța Vasilescu este acuzată că și-a folosit influența pentru a obține de la un alt om de afaceri materiale electorale în valoare de 44.241 euro conținând imaginea acesteia și sloganuri de campanie electorală.

Totodată, procurorii anticorupție spun că primarul Craiovei a pretins și primit în cursul anului 2014, cu titlu de mită, suma totală de 568.291,37 lei, pentru și printr-o asociație non-profit, de la mai mulți oameni de afaceri care aveau în derulare contracte cu primăria, banii fiind primiți în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Citeşte şi Dosarul de corupţie al primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, se întoarce la Tribunalul Bucureşti

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'