Olguţa Vasilescu negociază cu OMV Petrom. Primarul Craiovei spune că acolo ar trebui să facem investiţii minime în infrastructură pentru a atrage investitori.
„Pentru noi cea mai importantă locaţie va fi una ce acum aparţine OMV Petrom, de 200 de hectare de teren cu toate utilităţile necesare, cea mai mare putere din zonă când vine vorba de energie electrică, infrastructură care include şi cale ferată. Dar negociem cu ei de ani de zile, le-am oferit o sumă importantă dar nu avem încă o înţelegere. Sper să intre în patrimoniul oraşului pentru a putea dezvolta cel mai mare parc industrial din România.
Acolo ar trebui să facem investiţii minime în infrastructură pentru a atrage investitori“, a spus Olguţa Vasilescu în emisiunea Investiţi în România!, realizată de ZF alături de CEC Bank. Terenul aparţine fostului Doljchim şi este în proprietatea Petrom din 1998. Combinatul a fost închis definitiv în 2010, când a început demolarea sa.
DNA a dispus şi ridicarea măsurilor asiguratorii instituite în cauză prin ordonanţa din 7 iunie 2016, respectiv ridicarea sechestrului bunurilor imobile aflate în proprietatea lui Radu Preda şi a Elenei Popescu, preşedintele Asociaţiei Pro Craiova, asociaţia non-profit prin care s-au derulat sponsorizările, precum şi ridicarea popririlor asupra sumelor de bani deţinute de Preda, Popescu şi Vasilescu în unităţile bancare din România.
DNA a dispus şi scoaterea de sub urmărire penală pentru dare de mită şi spălare de bani a oamenilor de afaceri Marian Petcu de la Recon SA, Mihail Tănăsescu şi Tiberiu Urdăreanu de la UTI Grup SA, Marian Mândrilă de la SC Mari Vila Com SRL, şi Liviu Cioană de la Mitliv Exim SRL, toţi având calitatea de martori denunţători. Anchetatorii au considerat că faptele acestora „au fost comise sub imperiul unei constrângeri morale (periclitarea derulării contractelor dintre societăţile comerciale şi municipiul Craiova), ce reprezintă o cauză de neimputabiliate”.
Lia Olguţa Vasilescu fusese trimisă în judecată pe 19 iulie 2016, fiind acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracţiuni) şi spălare de bani (două infracţiuni). În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mită (două infracţiuni) şi instigare la spălare de bani, şi Elena Daniela Popescu, la data faptelor preşedinta Asociaţiei Pro Craiova, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.