Oligarhul rus Oleg Tinkov a declarat, într-un interviu pentru New York Times, că a fost forţat să-şi vândă banca pe care a fondat-o pentru doar o fracţiune din valoarea ei. Practic, nu a avut altă opţiune decât aceea de a primi ce i se oferă. „Pedeapsa” a venit ca urmare a criticii pe care a adus-o regimului de la Kremlin, pe care l-a acuzat că a declanşat în Ucraina un război „nebunesc” și „lipsit de sens„. De asemenea, miliardarul a pretins şi că 90% dintre ruşi sunt împotriva războiului.
„Nu am putut discuta preţul. A fost ca o luare de ostatici: iei ceea ce ţi se oferă. Nu am putut negocia„, a descris el vânzarea în interviul respectiv.
Miliardarul, care are prieteni care au legături cu serviciile speciale ruse, a declarat, în acelaşi interviu că unul dintre aceştia l-ar fi avertizat că la Kremlin s-a luat deja o decizie în ce-l priveşte. Deşi nu are siguranţa că ar fi vorba despre vreun asasinat, este prima variantă pe care oligarhul o ia în calcul. Drept urmare, şi-a angajat mai multe gărzi de corp.
Citeste si Un oligarh rus răbufneşte la adresa lui Putin: „Să oprească acest masacru, vă rog”
„Mi-au spus: decizia în privința ta a fost luată. Nu știu dacă asta înseamnă că, pe lângă toate, mă vor ucide. Dar nu exclud„, a mai spus Tinkov.
Potrivit lui Tinkov, administraţia de la Kremlin a ameninţat de asemenea conducerea Tinkoff Bank, al cărei fondator este, cu naţionalizarea dacă banca nu întrerupe legăturile cu el. Tinkoff Bank este a doua cea mai mare bancă privată din Rusia.
El a fost forţat să-şi vândă participaţia de 35% din acţiuni pe un preţ derizoriu. Cumpărătorul, miliardarul Vladimir Potanin, i-a plătit doar 3% din valoarea reală, a dezvăluit Tinkov. La scurt timp după tranzacţie, Tinkoff Bank a anunţat o schimbare de nume. Banca a infirmat, însă, dezvăluirea fondatorului său, precizând că nu au existat niciun fel de ameninţări, mai scriu sursele citate, potrivit Agerpres.
Oligarhul rus Oleg Tinkov a pus eşecurile armatei ruse pe seama corupţiei, afirmând că întreaga ţară este afectată de nepotism, adulaţie şi servilism.
Citeste si Un fost agent KGB susţine că Vladimir Putin suferă de demență în formă timpurie