Elevii de gimnaziu şi de liceu au susţinut faza judeţeană a concursului pe 16 martie şi au mers mai departe, la faza naţională, 169 de copii. Inspectoratul Şcolar Bucureşti a publicat lista cu elevii care s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică.
VEZI AICI LISTA CU ELEVII CALIFICAŢI LA ETAPA NAŢIONALĂ A OLIMPIADEI DE MATEMATICĂ 2019
Elevii calificați la etapa națională a olimpiadei de matematică participă, în conformitate cu prevederile metodologiei – cadru, la selecția loturilor care vor reprezenta România la competiţiile internaţionale de matematică, cum ar fi: Olimpiada Internaţională de Matematică, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete.
Evaluarea la fiecare etapă a Olimpiadei Naționale de Matematică este organizată printr-o probă scrisă. La clasele V-VI, durata probei scrise este de 2 ore, la toate etapele. La clasele VII-XII, durata probei scrise este de 3 ore pentru etapele pe școală și locală/pe sector al municipiului București, respectiv de 4 ore pentru etapele județeană/a municipiului București și națională. La etapele judeţeană/a municipiului București și națională subiectul probei scrise conţine 4 probleme.
Vezi aici subiectele şi baremele de la etapa judeţeană a municipiului Bucureşti
Cum se realizează notarea lucrărilor
Evaluarea și notarea lucrărilor la etapele județeană/a municipiului București și națională se fac în conformitate cu Regulamentul de desfăşurare a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, respectiv fiecărei probleme din concurs i se acordă un număr de minimum 0 puncte şi maximum 7 puncte. După caz, evaluarea lucrărilor se poate face pentru întreaga lucrare de către o echipă de câte 2 profesori sau pentru fiecare problemă, în echipe de câte 2 profesori. Fiecare evaluator acordă, pentru fiecare problemă, un punctaj număr întreg. Punctajul final al unei probleme este reprezentat de media aritmetică a punctajelor acordate de cei doi corectori. Punctajul final al lucrării este reprezentat de suma punctajelor finale ale celor patru probleme.