Om de afaceri, arestat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 9 milioane de lei

Un om de afaceri din judeţul Buzău a fost arestat preventiv şi alte două persoane sunt cercetate sub control judiciar în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu prejudiciu de nouă milioane de lei, ei fiind suspectaţi că au făcut achiziţii fictive de piei de animale.
Iulian Tudor
18 sept. 2015, 20:32
Om de afaceri, arestat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 9 milioane de lei

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul F.M.M., cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, transmite Mediafax.

Astfel, din cercetări a rezultat că acesta, ca administrator în fapt al unei firme care se ocupă cu achiziţia de piei de animale, a cumpărat astfel de mărfuri de pe piaţa neagră, dar a disimulat operaţiunea, obţinând documente de provenienţă fictivă de la administratorii mai multor societăţi comerciale, cu consecinţa sustragerii de la plata TVA în sumă de peste un milion de euro.

„În această modalitate, a fost spălată o sumă de peste 5 milioane de euro”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în cauză sunt cercetate alte 15 persoane, care au participat la comiterea acestor fapte.

În acest dosar au avut loc, miercuri, percheziţii în judeţele Buzău, Ilfov şi Giurgiu, în urma acestora fiind duse la audieri opt persoane. Dintre acestea, trei au fost iniţial reţinute pentru 24 de ore.

Ulterior, omul de afaceri din Buzău a fost arestat preventiv, joi, de către Tribunalul Buzău, pentru 30 de zile, iar ceilalţi doi reţinuţi – un alt om de afaceri buzoian şi unul din Giurgiu – au fost puşi sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi ţara.

Miercuri, 50 de poliţişti, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliţiei Române, au făcut 12 percheziţii în judeţele Buzău, Ilfov şi Giurgiu, la sedii de firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente de evidenţă contabilă şi înscrisuri privind acte de comerţ cu piei de animale, cu valoare probatorie în cauză.

Potrivit Poliţiei Judeţene Buzău, printre cei cercetaţi se află doi bărbaţi, în vârstă de 40, respectiv 38 de ani, administratori ai unei societăţi din judeţul Buzău, cu obiect principal de activitate comercializarea de piei de animale.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012-2014, în ceea ce priveşte relaţia comercială dintre societatea buzoiană, în calitate de client, şi mai multe societăţi din judeţele Giurgiu şi Ilfov, în calitate de furnizori, operaţiunile constând în livrarea de piei de animale au caracter fictiv, mărfurile nefiind livrate către beneficiar, între aceste societăţi circulând efectiv doar facturi, în vederea transmiterii responsabilităţii aferente TVA de plată, rezultată din tranzacţiile comerciale desfăşurate şi în vederea creării unui avantaj fiscal beneficiarului.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate au fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume, prin efectuarea mai multor operaţiuni/tranzacţii financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate, metodă prin care a fost disimulată adevărata natură a provenienţei şi circulaţiei banilor, cunoscând că provin din evaziune fiscală.

Potrivit sursei citate, prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 9.000.000 de lei.

DailyBusiness
Lovitură pentru români! Până și pâinea se scumpește!
Spynews
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Bzi.ro
Cu cine a plecat Mario Fresh în Dubai, după despărțirea de Alexia Eram: ”Mă mut aici!”
Fanatik.ro
Produsul Lidl adorat de milioane de români care intră la ofertă sâmbătă 12 octombrie 2024. Retailerul îl bagă la promoție și îl vinde la un preț excelent. Vor fi stocuri în magazinele din toată țara
Capital.ro
FINAL de război în Ucraina. Zelenski, anunț ISTORIC: Un sfârșit rapid și drept
Playtech.ro
Cum arăta Anca Țurcașiu la 17 ani. Imaginea a șocat, e de NERECUNOSCUT
DailyBusiness
Finanțare de 300.000 EURO pentru români! Cine poate primi banii
Adevarul
Povestea rețelei de autostrăzi din România. Planurile fanteziste din anii '90 și cei 113 kilometri realizați de regimul Ceaușescu
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Ce spune Anamaria Prodan după ce a fost acuzată în instanță că ar fi întreținut relații cu: Gigi Becali, Giovanni Becali, Cristi Borcea, Florin Răducioiu: „Nu mai stăm să ne certăm”
Spynews
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Evz.ro
Mai mulți bani la reciclat. Ce supermerket a crescut suma
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Irinel Columbeanu a mers la fosta vilă de la Izvorani, mistuită de flăcări în urmă cu câțiva ani. Reacția emoționantă a fostului milionar în momentul în care a văzut fotografia fiicei sale printre ruine: „M-a cutremurat”
Cancan.ro
Fosta soție a lui Reghe ar fi intrat peste Dan Alexa și iubita lui, în cameră! Ce i-a putut face ei! Dezvăluiri HALUCINANTE despre ruptura dintre cei doi foști soți
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Mașină pe motorină sau benzină. Românii sunt taxați în plus. Decizie la nivel național
StirileBZI
Când se dau pensiile pe octombrie 2024: Simona Bucura-Oprescu a făcut anunţul aşteptat de 2,6 milioane de pensionari
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Autoturism de lux căutat de autoritățile suedeze descoperit în Portul Constanța
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Dispare cea mai frumoasă parte a caroseriei automobilelor. Maşinile electrice nu mai au ceva asemănător