Peste 600.000 de cazuri de coronavirus sunt doar în Statele Unite, aproape o treime din total. SUA a trecut pe primul loc și la numărul de decese, peste 26.000, depășind Italia, care a înregistat 21.000.
Citeşte şi PANDEMIE CORONAVIRUS. Medicul Vasile Astărăstoae: „Ceea ce văd mă îngrijorează”
Spania, Italia, Franța, Germania, Marea Britanie urmează în clasamentul cazurilor de coronavirus, urmate de China, unde situația raportărilor este staționară, la nivelul de 82.000 de cazuri.
Italia, Spania, Franța și Marea Britanie apar și în topul deceselor provocate de Covid-19, urmate de Iran și Belgia.
În baza de date Worldometer, România este înregistrată cu aproape 6.900 de cazuri și 350 de decese.
Deşi au fost impuse restricţii de circulaţie din cauza pandemiei de coronavirus, oamenii au voie să meargă la cumpărături. Experții în bolile infecțioase, virologie și siguranța alimentelor spun cât de sigur e şi la ce trebuie să fim atenţi.
Mulţi oameni se îngrijorează în legătură cu riscul de a se infecta cu noul coronavirus de pe produsele pe care le cumpără. Toţi experţii sunt de acord că cel mai mare risc îl constituie faptul că te afli în acelaşi magazin cu alţi oameni care pot fi infectaţi.
„Deși este posibil să contactați virusul de pe suprafețe contaminate, cel mai mare risc de transmisie este prin picături respiratorii, la care sunteți expuși atunci când sunteți în preajma altor persoane„, a declarat pentru npr.org Angela Rasmussen, virolog la Centrul pentru Infecții și Imunitate de la Columbia University, potrivit digi24.