OMS a omologat vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson. Cu ce se deosebeşte de celelalte

Vaccinul Johnson & Johnson a fost aprobat atât de OMS, cât şi de Agenţia Europeană a Medicamentului.
Filip Stan
12 mart. 2021, 21:57
OMS a omologat vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson. Cu ce se deosebeşte de celelalte

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a omologat vineri vaccinul contra Covid cu doză unică a gigantului farmaceutic american Johnson & Johnson, potrivit unui comunicat al agenţiei ONU, scrie AFP. „Fiecare nouă unealtă sigură şi eficientă contra Covid-19 este încă un pas pentru controlul pandemiei”, a comentat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS a omologat deja vaccinul de la Pfizer-BioNTech, precum şi pe cel de la AstraZeneca-Oxford, fabricat în India şi în Coreea de Sud. Aceste vaccinuri necesită injecţii în două doze iar cel de la Pfizer nu poate fi stocat decât la temperaturi foarte scăzute.

În schimb, serul poate fi menţinut în frigidere clasice. Unda verde dată vineri permite integrarea vaccinului în sistemul Covax al Alianţei pentru vaccinuri (Gavi), OMS şi CEPI, prin care se livrează vaccin împotriva Covid-19 ţărilor aflate în curs de dezvoltare.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a precizat că speră ca sistemul Covax să primească „cât mai repede posibil” 500 de milioane de doze din noul vaccin.

Bruce Aylward, un consilier al directorului general, a precizat că speră ca primele doze să ajungă „în iulie sau chiar înainte”.

Agenţia Europeană pentru Medicamente recomandă autorizarea vaccinului Johnson & Johnson

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat joi autorizarea utilizării în Uniunea Europeană a vaccinului Johnson & Johnson (J & J) împotriva coronavirusului, semnalează dpa şi Reuters.

Produsul necesită administrarea unei singure doze şi se bazează pe proteine care dau imunitate, prin intermediul unui virus de răceală obişnuită, atenuat.

Bilanţ vaccinare 12 martie 2021. Aproape 50.000 de români s-au imunizat în plin scandal legat de AstraZeneca

J & J a efectuat studii clinice internaţionale pe 44.000 de pacienţi, iar eficienţa constatată este de 67%, la două săptămâni după injectare. Rezultatele studiilor diferitelor companii producătoare de vaccinuri nu pot fi comparate direct, deoarece obiectivele studiilor sunt diferite, iar în timpul testării vaccinului J & J circulau deja versiuni noi ale coronavirusului, mai contagioase.

Denumirea comercială a vaccinului este Janssen, după unitatea J & J care îl produce. Vaccinul Johnson & Johnson este al patrulea aprobat de EMA pentru prevenirea COVID-19, după cele comercializate de Pfizer/BioNTech, AstraZeneca/Oxford şi Moderna. Este recomandat celor cu vârste peste 18 ani.

Statele Unite, Canada şi Bahrein au aprobat deja acest vaccin, iar în Africa de Sud se desfăşoară o examinare în regim accelerat.

Comisia Europeană urmează să dea în curând aprobarea finală. Autorizarea europeană condiţionată permite administrarea tratamentelor timp de un an fără date complete privind eficienţa şi efectele secundare.

Compania americană a încheiat contracte pentru furnizarea către UE a cel puţin 200 de milioane de doze anul acesta. Livrările ar trebui să înceapă luna viitoare.

Iată ce conţine prospectul vaccinului AstraZeneca. Lista reacţiilor şi efectelor adverse!

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Alexia Eram are planuri mari de Crăciun! Cu cine va petrece Sărbătorile de iarnă
Fanatik.ro
Ce să pui în bradul de Crăciun ca să ai parte de noroc și prosperitate în 2025. Energiile negative vor fi eliminate
Capital.ro
Dezvăluire bombă despre Călin Georgescu. Marele adevăr s-a aflat. Legătura secretă cu Vladimir Putin și Dmitri Medvedev
Playtech.ro
Cum vor circula tramvaiele și autobuzele în Noaptea de Revelion. Program STB de 31 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Cum l-ar putea convinge Trump pe Putin să facă pace în Ucraina. Expert: „S-ar putea să aibă loc și o reîmpărțire a unor sfere de influență”
wowbiz.ro
Lovitură pentru profesori! Salariile și sporurile, înghețate de la anul și asta nu e tot!
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Începe de mâine. Iadul alb pune stăpânire pe România
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Mesajul tulburător postat de tânărul de 30 de ani din Deva înainte de a-și pune capăt zilelor. A transmis live pe Facebook, iar apoi s-a aruncat în fața mașinilor de pe un pod
Cancan.ro
Meteorologii Weather.com au modificat prognoza: Vin ninsorile în București!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu a înlemnit. A făcut chiar el anunțul tulburător: Va muri sigur, în curând!
StirileBZI
Aceste taxe se dublează din ianuarie 2025! Cine trebuie să plătească 3.500 de lei la stat
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Știrea momentului în Ajun de Crăciun
substantial.ro
Adolescent înjunghiat pe o stradă din București în urma unui conflict legat de o datorie
MediaFlux
TRADIȚII din SEARA DE AJUN! ESTE INTERZIS TOTAL ASTĂZI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ce filme mai vedem de Crăciun? Ce cărți merită citite? Ce jocuri video să încercăm? Recomandări proaspete pentru sărbători