„Până în prezent există 19 cazuri suspecte, printre acestea numărându-se trei persoane decedate și două cazuri confirmate de laborator”, a declarat un purtător de cuvânt al OMS de la Geneva prin e-mail.
Primul caz a fost confirmat săptămâna trecută, în provincia Bas-Uele, din nord-est.
OMS a precizat că focarul pare să fie limitat la acea zonă îndepărtată și că momentan nu este necesară impunerea unor restricții de călătorie.
Centrele de Prevenire și Control al Bolilor din Africa — un mecanism continental ce monitorizează focarele de boală — au anunțat că au activat centrul operațional de urgență pentru a monitoriza situația din Congo.
Țara situată în Africa Centrală s-a confruntat anterior cu șapte focare de Ebola de la descoperirea virusului în această țară, în 1976. La cea mai recentă izbucnire a bolii, în 2014, 49 de persoane au decedat.
Febra hemoragică a avut cele mai nocive consecințe în Africa de Vest unde a făcut peste 11.000 de victime în perioada 2014-2015. Guinea, Liberia și Sierra Leone — cele mai afectate de epidemie — au fost declarate de OMS libere de Ebola, în 2016.
Citeşte şi Un nou caz de infectare cu virusul Ebola, în Liberia