OMS anunţă sfârşitul pandemiei în Europa. Ne apropiem de „încetarea focului” şi o „pace durabilă”

OMS anunță că Europa s-ar putea afla înaintea sfârșitului pandemiei de COVID. Anunțul a fost făcut, joi, de directorul regional OMS pentru Europa, Hans Kluge.
Filip Stan
03 feb. 2022, 14:12
OMS anunţă sfârşitul pandemiei în Europa. Ne apropiem de

OMS are veşti bune pentru europeni. Potrivit acestuia, situația pandemică din Europa este influențată de imunizarea puternică a populațiilor și de severitatea mai scăzută a variantei Omicron.

Odată cu sfârșitul iernii, „această perioadă de protecție mai ridicată trebuie privită ca o ‘încetare a focului’ care ne-ar putea aduce o pace durabilă”, a estimat oficialul OMS.

El avertizat, însă, că situația se va menține doar dacă imunitatea va fi menținută prin continuarea campaniilor de vaccinare și monitorizarea noilor variante.

Certificatul verde nu mai este OBLIGATORIU la intrarea în restaurante
În cele 53 de state membre ale regiunii OMS Europa, dintre care unele sunt situate în Asia Centrală, numărul contaminărilor a crescut odată cu apariția variantei Omicron care a devenit dominantă.

Aproape 12 milioane de noi cazuri au fost înregistrate săptămâna trecută, conform datelor OMS. Este cel mai mare număr de noi infectări de la debutul pandemiei, în urmă cu doi ani.

Raport OMS: Decesele la nivel global asociate COVID-19, în creştere cu 9% în ultima săptămână 

Decesele asociate COVID-19 au crescut cu 9% la nivel global în ultima săptămână, fapt ce confirmă că progresia puternică a numărului de noi infectări provocate de varianta Omicron începe să se reflecte şi în ceea ce priveşte mortalitatea, potrivit datelor publicate miercuri în raportul săptămânal al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.

Numărul deceselor săptămânale asociate COVID-19 a ajuns la 59.000 la nivel global, iar noile cazuri diagnosticate s-au ridicat la 22 de milioane în ultima săptămână, conform raportului epidemiologic al OMS.

Masca de protecţie nu mai este obligatorie în aer liber. Cluburile se deschid în două săptămâni
Numărul total al contagierilor confirmate de la începutul pandemiei în urmă cu doi ani a depăşit 370 de milioane, iar cel al deceselor a ajuns la 5,6 milioane.

Numărul săptămânal al deceselor asociate COVID-19 a crescut mai ales în zona de sud-est a Asiei, cu precădere în India, care a raportat o creştere cu 41% faţă de săptămâna precedentă, urmată de regiunea Mediteranei orientale (+32%) şi de continentul american (+16%).

Africa a fost singura regiune care a înregistrat o reducere a numărului de decese (-7%), în timp ce incidenţa deceselor s-a menţinut stabilă ca şi în săptămâna anterioară în Europa şi în zona Pacificului Occidental, care include China şi alte ţări precum Vietnam şi Cambodgia, alături de Australia.

În ceea ce priveşte clasamentul pe ţări, numerele cele mai mari de decese au fost înregistrate în Statele Unite, India, Rusia, Brazilia şi Italia.

Potrivit raportului epidemiologic al OMS, bazat pe secvenţierile genetice efectuate în ultimele 30 de zile şi care au intrat acum în bazele de date, varianta Omicron reprezintă deja 93,3% din toate mostrele colectate şi a fost detectată în cel puţin 57 de ţări. În schimb, varianta Delta, predominantă în urmă cu câteva săptămâni, reprezintă doar 6,7% din totalul cazurilor confirmate.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Un bărbat atacat de urs în Sântioana, județul Bistrița-Năsăud
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!