OMS revine în privinţa salutului: „Nu vă atingeţi cotul, este periculos”

Pentru a vă saluta în epoca Covid-19 este mai bine să vă duceți mâna la inimă decât să vă mișcați umărul și să vă atingeți cotul.
Romania TV
16 sept. 2020, 04:25
OMS revine în privinţa salutului:

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) descurajează salutul cu cotul, pe care îl autorizase inițial și care devenise un obicei printre șefii de stat, oamenii din showbiz, liderii protecției civile. La modă chiar și în rândul medicilor și al experților din Comitetul Tehnico-Științific italian, chemat să consilieze guvernul și toți italienii cu privire la comportamentul care trebuie abordat pentru a înfrunta epidemia, relatează cotidianul italian La Stampa , citat de Rador.

Dar salutul cu cotul este o greșeală, explică nimeni altul decât directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a folosit Twitter pentru a răspândi recomandarea.

Obiceiul banal care te ajută să nu dezvolţi o formă gravă de coronavirus. Anunţul cercetătorilor

„Când salutați oamenii, cel mai bine este să evitați să vă atingeți cu coatele, deoarece acest lucru vă face să vă aflați la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt. Mie îmi place să pun o mână pe inimă pentru a saluta persoanele în aceste zile”, a scris directorul OMS, pe care, de fapt, în martie, fotografii l-au imortalizat cu cotul ridicat. În scopuri igienice, și nu din alt motiv, desigur.

Trebuie spus că OMS a invitat întotdeauna oamenii să strănute sau să tușească în pliul cotului. Și, faptul că cele două lucruri sunt în conflict, este clar chiar și pentru cei care ar trebui să jongleze cu notele muzicale mai degrabă decât cu prescripțiile medicale. Cu câteva zile în urmă, Conservatorul din Sassari (Sardinia) a emis, de fapt, un decret pentru a interzice în mod explicit „noul obicei neglijent”. Profesorul Gaetano Libra, medic ORL cu o lungă carieră în spate la Spitalul „Maggiore” din Bologna, consideră că „este greșit să folosim cotul și pentru a acoperi strănutul și tusea, întrucât îl așezăm apoi peste tot, contaminând alte suprafețe”.

O diatribă care demonstrează cât de obositor este să trăiești în primul an al coronavirusului, care se răspândește din ce în ce mai mult în Europa, atât de mult încât însuși directorul OMS avertizează: „Numărul mediu de cazuri în Europa este mai mare decât primul vârf din martie și în octombrie și noiembrie vom avea mai multă mortalitate. Nu am scăpat în

OMS a raportat cea mai mare creştere a numărului de contaminări zilnice cu SARS-CoV-2

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de contaminări zilnice cu SARS-CoV-2 de până acum, cu 307.930 de cazuri în ultimele 24 de ore, relatează BBC.

Agenţia a transmis că numărul deceselor a crescut cu mai mult de 5.500, astfel că totalul este de 917.417.

Cele mai mari creşteri în ceea ce priveşte numărul de infectări au fost raportate în India, SUA şi Brazilia.

Potrivit OMS, India a înregistrat 94.372 noi cazuri duminică, urmată de SUA cu 45.523 şi de Brazilia, cu 43.718.

Peste 1.000 de decese au fost înregistrate în SUA şi în India în ultimele 24 de ore, în timp ce Brazilia a spus că 874 de oameni au murit din cauza Covid-1i în ultima zi.

La nivel global, în prezent sunt confirmate peste 28,8 milioane de cazuri, iar jumătate dintre acestea au fost înregistrate în Americi. Statele Unite, India şi Brazilia sunt ocupantele primelor trei locuri privind numărul de cazuri înregistrate în total.

În Europa sunt, de asemenea, înregistrate creşteri ale numărului de noi cazuri, iar în multe ţări au fost impuse noi restricţii şi a fost făcut apel la populaţii să păstreze distanţa fizică şi să poarte mască. Spania, Franţa şi Marea Britanie sunt cele mai afectată ţări.

Anterior, ziua cu cea mai mare creştere înregistrată de OMS a fost 6 septembrie, când au fost raportate 306.857 noi cazuri.

că de probleme”. Iar să scăpăm din asta nu va fi suficient să punem o mână pe inimă, conchide La Stampa.

Directorul OMS: „Aceasta nu va fi ultima pandemie”

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a averizat lumea să se pregătească pentru următoarea pandemie, cerând ţărilor să investească în sănătatea publică, scrie BBC. 

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat luni că sănătatea populaţiei este „fundamentul stabilităţii sociale, economice şi politice”. 

Fără sisteme de sănătate puternice, ţările nu vor putea răspunde efectiv la focarele de boli infecţioase, a spus Ghebreyesus. 

„Aceasta nu va fi ultima pandemiei”, a precizat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus în conferinţă la Geneva. „Istoria ne învaţă că focarele şi pandemiile sunt un factor al vieţii. Dar când va veni următoarea pandemie, lumea trebuie să fie pregătită – mult mai pregătită decât a fost acum”. 

Mai mult de 27 de milioane de oameni au fost înregistraţi ca infectaţi de coronavirus la nivel global şi aproape 900.000 au murit, potrivit Universităţii Johns Hopkins. 

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Imagini din culise, care nu s-au difuzat la TV! Ce a putut face Gina Pistol după ce Smiley a pierdut finala Vocea României
Fanatik.ro
Adevărul despre relația dintre Cristela și Călin Georgescu. Cum s-au cunoscut, de fapt
Capital.ro
Elena Udrea e distrusă. Anunț din spatele gratiilor
Playtech.ro
Câte pahare de vin se beau la masa de Crăciun, de fapt. Greșeala pe care o fac aproape toți românii
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Spionii lui Gigi Becali au descoperit un triunghi amoros la FCSB: Ngezana i-a furat colegului iubita româncă
wowbiz.ro
Karmen și Bogdan Căplescu, din nou împreună?! Cum au fost surprinși, după divorț
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Scandalul conjugal dintre Petre Daea și soția sa. Decizie neașteptată a instanței
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
A început Jubileul din 2025! Papa Francis a inițiat ceremonia de deschidere a Anului Sfânt
Cancan.ro
Vești PROASTE pentru românii care petrec Crăciunul pe Valea Prahovei! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizie pentru Călin Georgescu. Avocata sa a anunțat în direct: Acum am primit...
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva lui înainte de Crăciun. Fostul ministru: „Sărbătorim în familie”
substantial.ro
Concertul de colinde organizat de Prințesa Kate la Westminster Abbey, difuzat după o lună
MediaFlux
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Misterul sărbătoririi numelor de Cristian și Cristina: Tradiție sau confuzie?